Stacja CNG - Poznań

Wykaz stacji CNG na terenie kraju. Dokładne opisy ogólnodostępnych stacji tankowania CNG. Dostępność CNG.
volny
CNG car: Volvo V70 2.4 Bi-Fuel '04

Post autor: volny »

Ten który powitał mnie tekstem "Kogo goszczę, komu służę?" i któremu wydaje może że gra w filmie Barei? Wystarczy wczuć sie w jego sposób myślenia sprzed ponad 20 lat i wszystko zaczyna układac się w całość.
Zawsze chciałem mieć takie coś
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej)
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

A to już wszystko rozumiem.
Ostatnio też dzwonie na stacje i w słuchawce słyszę: "Kogo witam kogo goszczę" zgłupiałem, przez chwile zastanawiałem się gdzie ja się dodzwoniłem i co jest grane, kto sobie robi jaja? Po co takie wygłupy? 100% komedii. Ale tylko raz trafiłem na takie coś, tak normalnie to odbierają telefon: "stacja CNG"

Marcin może Ty też trafiłeś na tego dziwnego Pana który robi sobie z nas jaja i ma z tego dobrą zabawę.
R1
CNG car: VW Caddy 2.0 Eco-Fuel

Post autor: R1 »

Ten pracownik tak zawsze odbiera telefon. Taki ma stajl ;)
Pamietam jak pierwszy raz zadzwoniłem na ta stacje, gdy rozważałem zaukp mojego Caddy i właśnie na niego trafiłem. Byłem skonsternowany delikatnie mówiąc ;)
Awatar użytkownika
bartekk
Kontakt:

I dlatego podaje w swoim profilu nr telefonu kontaktowego:) Dużo osób dzwoni do mnie i pyta się o zaletach samochodu CNG, chętnie rozmawiam i tłumacze jak to jest z tym CNG w Polsce.

Ciekawe co On Ci powiedział że przekonał Cie do zakupu samochodu CNG?:)
R1

Ani nie przekonał, ani nie zniechęcił, ale dużo informacji mi potwierdził jako aktualne.
Trudno kogoś w Polsce przekonać do CNG, skoro stacji jest tyle ile jest.
Tak czy inaczej, złego słowa na niego nie mogę powiedzieć, bynajmniej.
Awatar użytkownika
bartekk
Kontakt:

U nas w Warszawie też jest jeden fajny miły pracownik, który cały czas ma problemy, ciągle mu coś nie pasuje i wymyśla. Osoby zainteresowane pewnie wiedzą o kim piszę.

Tyle że u nas nie ma takich problemów z komunikacją. Pamietam ostatnio jak w Poznaniu stacja miała być czynna dłużej to też by problem. Nasz "fajny" Pan jest raczej nieszkodliwy, On poprostu nie lubi użytkowników CNG i już taki jego styl.
Sherlock Holmes
CNG car: Combo

Post autor: Sherlock Holmes »

Ja tam dobrze żyje z pracownikami stacji CNG z poznania i złego słowa nie mogę na nich napisać ani powiedzieć.

3/4 postów to osoby które się w Poznaniu nie tankują regularnie więc sorry ale wasze wypowiedzi mocno mijają się z prawdą.

Wpierw sprawa Solarisów:
rozmawiałem z miłym kierowcą Solarisa, który mnie wpuścił bez problemu. Trzeba podejść zapytać grzecznie i na pewno się gaz otrzyma. Kiedyś podjechałem po jakimś buraku który klnął "pier... solarisy k... h... itd" kierowca jak pracownik nie ma wpływu na to że go kierownik wysyła po gaz. Oczywiście odjechał z kwitkiem, bez gazu (nie dziwie się).
Autobus który jest na taśmie produkcyjnej potrzebuje do butli gazu, aby mieć ten gaz potrzebne są wiązki czyli butle z gazem. Solaris ma łącznie 4 takie wiązki (dawniej 2) które się tankują w Toruniu lub Poznaniu. W Poznaniu zazwyczaj wtedy, kiedy nie jedzie autobus na stację by sami siebie nie blokować. Do Torunia ciężarówka z Bolechowa jedzie się ok 2h 20min trwa tankowanie 1 wiązki + 20 min kolejnej + 2h powrotu daje prawie 5h. W Poznaniu 1 wiązka 1,5h ale do Poznania dojedzie na stacje szybciej i czas jest taki sam w zasadzie.
Ludzie mając swoja firmę będziecie ponosić większe koszty transportu po to żeby w tym samym czasie otrzymać ten sam produkt za większą cenę? Przewóz ciężarowym pojazdem za darmo nie jest... ale wracając do tematu.
Jak już Solaris posiada gaz u siebie to tankują z wiązek w autobus. Po zatankowaniu niewielkiej ilości gazu autobusik jest odpalany silnik regulowany i jedzie na kołach na testy hamowanie przyśpieszanie itd na stację CNG w Poznaniu:P tam się tankuje i wraca do siebie. Tankując jest zupełnie nie zrobiony raptem kabina kierowcy butle na dachu nie są zabudowane w środku brakuje foteli typowo testowe auto:). Jak wróci i go dokończą na produkcji to Solaris zleca firmie zewnętrznej przewóz autobusu do klienta (Szwecja Norwegia). Z początku jak stacja była czynna do 21.00 i był mega problem jak ruszyła produkcja wiązki i ta zewnętrzna firma która miała prom w Świnoujściu (do Poznania do Świnoujścia gazu nie zatankują a benzyny nie mają... tutaj brawa dla "naszej" ukochanej firmy PGNiG). Utworzono dodatkową nocną zmianę, z myślą o tych autobusach by to nie kolidowało. Tutaj pewnie jest zasługa pana Piotra, o którym wspominaliście drodzy użytkownicy wcześniej. Jeszcze jedno firma zewnętrzna załatwiła sobie prom w Gdyni, dlatego tankuje się teraz w Toruniu przez co mocno odciążyła stację w Poznaniu. Myślę, że temat do końca wyczerpany jak coś to proszę pytać i zadzwonić sobie do Solarisa oni udzielą informacji jak wygląda sprawa tankowania.

PS. odnośnie Solarisów jeszcze, kiedyś było spotkanie taksówkarzy z przedstawicielami PGNiG (możliwe że Pan Piotr też był na nim) i ustalili że między 12.00 a 18.00 (od poniedziałku do piątku) ma nie być autobusów firmy Solaris z produkcji. Jeśli jakiś przyjedzie to laski nie robi i ma wpuszczać, to samo tyczy się wiązek z tej formy.

Jakoś 2 tyg temu chciałem się zatankować ok 21.15, nie miałem gotówki tylko chciałem zapłacić kartą... niestety było już po ptakach... Miły pracownik uświadomił mnie o co w tym wszystkim chodzi. Wymagają od nich by zrobili raport dzienny o 21.00 o tej samej godzinie trwa archiwizacja danych która wg Pana Piotra trwa 15 minut (rozmawiałem z nim telefonicznie) i tutaj gówno prawda... czekałem by się zatankować do zgadnijcie :D ok 24 się załączył program! Pracownik twierdzi, że tak jest każdego dnia i tu mu wierze. Z resztą skoro o 21.00 robią raport to jak można sprzedawać tego dnia po raporcie? Jedno wyklucza drugie. Doradził mi bym załatwił sobie umowę i dostawał 1 fakturę na miesiąc za wszystkie tankowania. Wtedy jest to transakcja bezgotówkowa i zatankował by mnie o 21.15 nie bardzo mogłem to zrozumieć dlaczego tak że ten może ale kazał mi poczytać
http://lex.pl/kodeksy/?akt=07.111.765.htm
USTAWA z dnia 10 września 1999 r. Kodeks karny skarbowy (tekst jednolity)

Art. 60. § 1. Kto wbrew obowiązkowi nie prowadzi księgi,
podlega karze grzywny do 240 stawek dziennych.
§ 2. Kto wbrew obowiązkowi nie przechowuje księgi w miejscu wykonywania działalności lub w miejscu wskazanym przez podatnika jako jego siedziba, przedstawicielstwo lub oddział, a jeżeli prowadzenie księgi zostało zlecone biuru rachunkowemu lub innemu uprawnionemu podmiotowi - w miejscu określonym w umowie z biurem rachunkowym lub w miejscu wskazanym przez kierownika jednostki,
§ 3. Karze określonej w § 2 podlega także ten podatnik lub płatnik, który nie zawiadamia w terminie właściwego organu o prowadzeniu księgi przez doradcę podatkowego, lub inny podmiot upoważniony do prowadzenia ksiąg w jego imieniu i na jego rzecz.
§ 4. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1-3
podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe.

Art. 61. § 1. Kto nierzetelnie prowadzi księgę,
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1
§ 3. Karze określonej w § 2 podlega także ten, kto wadliwie prowadzi księgę.

Art. 62. § 1. Kto wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku za wykonanie świadczenia, wystawia je w sposób wadliwy albo odmawia ich wydania,
podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych.
§ 2. Kto fakturę lub rachunek, określone w § 1, wystawia w sposób nierzetelny albo takim dokumentem posługuje się,
§ 3. Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto wbrew obowiązkowi nie przechowuje wystawionej lub otrzymanej faktury lub rachunku, bądź dowodu zakupu towarów.
§ 4. Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto wbrew przepisom ustawy dokona sprzedaży z pominięciem kasy rejestrującej albo nie wyda dokumentu z kasy rejestrującej, stwierdzającego dokonanie sprzedaży.
§ 5. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1-4

do przeczytaniu tego teraz wszystko jest jasne i klarowne;)
za brak fiskalizacji czyli wystawienia faktury, paragonu grozi kara. Nie dziwie się, że pracownicy nie chcą tankować bo nie chcą płacić kary grzywny...

w skrócie
stacja w Poznaniu czynna
Pon - Piątek 6.00 - 21.00 na ostatnia chwilę nie radzę przyjeżdżać dlatego pewien pracownik mówi 20.30 bo przyjedziesz 20.30 2 auta w kolejce i się zatankujesz przyjedziesz o 20.55, 2 auta w kolejce i się nie zatankujesz bo program nie działa :D
sobota od 6.00 do 14.00 ale podobnie jak z tą 21.00 lepiej być wcześniej...

PS. Oprócz karty lepiej przy sobie mieć gotówkę na gaz bo jak program przestanie działać to po co sobie czekać nie wiadomo ile czasu:)

nocna zmiana jest przewidziana dla autobusów, ewentualnie ci co mają umowę z gazownią w Poznaniu (nie liczyłbym na to, że w nocy autobus przepuści bo to nie nasza pora...)

informacja pochodzi 20 lipca 2010 roku
POZDRAWIAM
Sherlock Holmes
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Sherlock Holmes pisze:Jakoś 2 tyg temu chciałem się zatankować ok 21.15, nie miałem gotówki tylko chciałem zapłacić kartą... niestety było już po ptakach... Miły pracownik uświadomił mnie o co w tym wszystkim chodzi. Wymagają od nich by zrobili raport dzienny o 21.00 o tej samej godzinie trwa archiwizacja danych która wg Pana Piotra trwa 15 minut (rozmawiałem z nim telefonicznie) i tutaj gówno prawda... czekałem by się zatankować do zgadnijcie :D ok 24 się załączył program! Pracownik twierdzi, że tak jest każdego dnia i tu mu wierze. Z resztą skoro o 21.00 robią raport to jak można sprzedawać tego dnia po raporcie? Jedno wyklucza drugie. Doradził mi bym załatwił sobie umowę i dostawał 1 fakturę na miesiąc za wszystkie tankowania. Wtedy jest to transakcja bezgotówkowa i zatankował by mnie o 21.15 nie bardzo mogłem to zrozumieć dlaczego tak że ten może ale kazał mi poczytać
Witam,
Sherlock, ktoś Ci grubo ściemnił z tymi raportami i kodeksem.
W Toruniu także robią raporty miedzy 21 a 24, a nie ma z tego powodu żadnych problemów z tankowaniem lub płatnościami w tym czasie. Sprzedaż jest liczona albo na dzień bieżący, albo na następny i wszystko gra. Nikt nie robi żadnych problemów i nie straszy nikogo kodeksem.
Może to inny PGNiG?
Albo raczej w Poznaniu nikomu nie chce się "chcieć" poprawić obecną sytuację.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bartekk
Kontakt:

Sherlock Holmes pisze:Ja tam dobrze żyje z pracownikami stacji CNG z poznania i złego słowa nie mogę na nich napisać ani powiedzieć.
Przecież nie piszemy o Wszystkich pracownikach, wiele razy byłem tankować się na stacji w Poznaniu i uważam że jest ok, jednak jest tam jakiś problem
Sherlock Holmes pisze:3/4 postów to osoby które się w Poznaniu nie tankują regularnie więc sorry ale wasze wypowiedzi mocno mijają się z prawdą.
Zapraszam na stronę http://mapa.cng.auto.pl może zrozumiesz jak WAŻNA jest to stacja dla użytkowników z poza Poznania.
Sherlock Holmes pisze:Wpierw sprawa Solarisów:
rozmawiałem z miłym kierowcą Solarisa, który mnie wpuścił bez problemu. Trzeba podejść zapytać grzecznie i na pewno się gaz otrzyma. Kiedyś podjechałem po jakimś buraku który klnął "pier... solarisy k... h... itd" kierowca jak pracownik nie ma wpływu na to że go kierownik wysyła po gaz. Oczywiście odjechał z kwitkiem, bez gazu (nie dziwie się).
Autobus który jest na taśmie produkcyjnej potrzebuje do butli gazu, aby mieć ten gaz potrzebne są wiązki czyli butle z gazem. Solaris ma łącznie 4 takie wiązki (dawniej 2) które się tankują w Toruniu lub Poznaniu. W Poznaniu zazwyczaj wtedy, kiedy nie jedzie autobus na stację by sami siebie nie blokować. Do Torunia ciężarówka z Bolechowa jedzie się ok 2h 20min trwa tankowanie 1 wiązki + 20 min kolejnej + 2h powrotu daje prawie 5h. W Poznaniu 1 wiązka 1,5h ale do Poznania dojedzie na stacje szybciej i czas jest taki sam w zasadzie.
Ludzie mając swoja firmę będziecie ponosić większe koszty transportu po to żeby w tym samym czasie otrzymać ten sam produkt za większą cenę? Przewóz ciężarowym pojazdem za darmo nie jest... ale wracając do tematu.
Jak już Solaris posiada gaz u siebie to tankują z wiązek w autobus. Po zatankowaniu niewielkiej ilości gazu autobusik jest odpalany silnik regulowany i jedzie na kołach na testy hamowanie przyśpieszanie itd na stację CNG w Poznaniu:P tam się tankuje i wraca do siebie. Tankując jest zupełnie nie zrobiony raptem kabina kierowcy butle na dachu nie są zabudowane w środku brakuje foteli typowo testowe auto:). Jak wróci i go dokończą na produkcji to Solaris zleca firmie zewnętrznej przewóz autobusu do klienta (Szwecja Norwegia). Z początku jak stacja była czynna do 21.00 i był mega problem jak ruszyła produkcja wiązki i ta zewnętrzna firma która miała prom w Świnoujściu (do Poznania do Świnoujścia gazu nie zatankują a benzyny nie mają... tutaj brawa dla "naszej" ukochanej firmy PGNiG). Utworzono dodatkową nocną zmianę, z myślą o tych autobusach by to nie kolidowało. Tutaj pewnie jest zasługa pana Piotra, o którym wspominaliście drodzy użytkownicy wcześniej. Jeszcze jedno firma zewnętrzna załatwiła sobie prom w Gdyni, dlatego tankuje się teraz w Toruniu przez co mocno odciążyła stację w Poznaniu. Myślę, że temat do końca wyczerpany jak coś to proszę pytać i zadzwonić sobie do Solarisa oni udzielą informacji jak wygląda sprawa tankowania.

PS. odnośnie Solarisów jeszcze, kiedyś było spotkanie taksówkarzy z przedstawicielami PGNiG (możliwe że Pan Piotr też był na nim) i ustalili że między 12.00 a 18.00 (od poniedziałku do piątku) ma nie być autobusów firmy Solaris z produkcji. Jeśli jakiś przyjedzie to laski nie robi i ma wpuszczać, to samo tyczy się wiązek z tej formy.
Zastanawiam się dlaczego Solaris nie ma swojej stacji, jakieś 60 nie było by tyle problemów z jeżdżeniem tankowaniem, czekaniem.

Sherlock Holmes pisze:Jakoś 2 tyg temu chciałem się zatankować ok 21.15, nie miałem gotówki tylko chciałem zapłacić kartą... niestety było już po ptakach... Miły pracownik uświadomił mnie o co w tym wszystkim chodzi. Wymagają od nich by zrobili raport dzienny o 21.00 o tej samej godzinie trwa archiwizacja danych która wg Pana Piotra trwa 15 minut (rozmawiałem z nim telefonicznie) i tutaj gówno prawda... czekałem by się zatankować do zgadnijcie :D ok 24 się załączył program! Pracownik twierdzi, że tak jest każdego dnia i tu mu wierze. Z resztą skoro o 21.00 robią raport to jak można sprzedawać tego dnia po raporcie? Jedno wyklucza drugie. Doradził mi bym załatwił sobie umowę i dostawał 1 fakturę na miesiąc za wszystkie tankowania. Wtedy jest to transakcja bezgotówkowa i zatankował by mnie o 21.15 nie bardzo mogłem to zrozumieć dlaczego tak że ten może ale kazał mi poczytać
Czekałaś do 24, jestem pełen podziwu dla Ciebie, powiem Ci że na stacji Lotosu gdzie nieraz tankuje PB mam podobny problem, o godzinie 23:50 robią raport i też muszę poczekać do 00:10, rozumiem że dla nie masz gdzie tankować tak jak my i pogodziłeś się z pewnymi problemami, my też ale proponuje zatankować się w nocy np w Toruniu lub Wrocławiu zobaczysz jak to może wyglądać.
Sherlock Holmes pisze:w skrócie
stacja w Poznaniu czynna
Pon - Piątek 6.00 - 21.00 na ostatnia chwilę nie radzę przyjeżdżać dlatego pewien pracownik mówi 20.30 bo przyjedziesz 20.30 2 auta w kolejce i się zatankujesz przyjedziesz o 20.55, 2 auta w kolejce i się nie zatankujesz bo program nie działa :D
sobota od 6.00 do 14.00 ale podobnie jak z tą 21.00 lepiej być wcześniej...
Stacja od poniedziałku do piątku jest czynna w systemie 24h, proszę jednak pamiętać że w nocy możemy trafić na magazyny, tak jak napisałeś można wtedy "normalnie" porozmawiać z ludźmi ze stacji i nie powinno być problemu z tankowaniem, no chyba że trafimy na zły dzień osoby która może nas nie przepuścić w kolejce.
Sherlock Holmes pisze:PS. Oprócz karty lepiej przy sobie mieć gotówkę na gaz bo jak program przestanie działać to po co sobie czekać nie wiadomo ile czasu:)
tutaj masz 100% racji gotówka zawsze może się przydać
Sherlock Holmes pisze:nocna zmiana jest przewidziana dla autobusów, ewentualnie ci co mają umowę z gazownią w Poznaniu (nie liczyłbym na to, że w nocy autobus przepuści bo to nie nasza pora...).
Dla autobusów? Stacja jest dla wszystkich, oczywiście autobusy są dla gazowni bardzo ważne, a dla wszystkich sama stacja w Poznaniu jest jeszcze ważniejsza ze względu na położenie w regionie, dzięki tej stacji mamy możliwość przejechania do zachodniej europy, pamiętaj też o fakcie że że użytkownicy z Niemiec też korzystają z tej stacji jak jadą na wschód.
Niestety do czasu modernizacji stacji w Poznaniu musimy dojść do wspólnego porozumienia, stacji i tak jest mało wiec nie ma co robić sobie dodatkowych problemów.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez bartekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kefasps
CNG car: Opel Zafira 2005

Informacja z Money.pl

Post autor: kefasps »

Wiadomości2010-08-02 12:59
Autobusy spod Poznania podbijają Szwecję

W tym roku Szwedzi zamówili 224 polskie autobusy Solaris. Producent spod Poznania ma szansę sprzedać w Skandynawii kolejne pojazdy, bo udało mu się rozwiązać konflikt ze związkami zawodowymi kierowców w Sztokholmie.
- W większości będą to autobusy napędzane biogazem. Tak dobra sprzedaż nie jest przypadkowa, pomimo wielu wyjątkowo niesprawiedliwych opinii, jakie pojawiły się w prasie szwedzkiej - powiedział Mateusz Figaszewski, rzecznik Solaris Bus&Coach.

Te niesprawiedliwe opinie to echo konfliktu szwedzkiego związku zawodowego kierowców z firmą Busslink, która zakupiła w 2009 roku 28 Solarisów dla komunikacji miejskiej w Sztokholmie. Na skutek skarg związkowców, m.in. na niewygodne siedzenia, w marcu 2010 roku polskie autobusy zostały wycofane z ulic Sztokholmu.

Teraz, po kilku miesiącach przerwy, polski tabor znów jeździ w stolicy Szwecji. Powrót autobusów umożliwiły zmiany m.in. rodzaju pedału hamulca oraz kilkunastu innych funkcjonalności głównie w obszarze kabiny kierowcy, które wprowadził producent. Jak podkreśla rzecznik firmy, zrobiono to dla dobrych relacji z klientem, choć uwagi dotyczyły już wcześniej ustalonych i zaakceptowanych rozwiązań technicznych.

Firma Solaris Bus&Coach pracuje obecnie nad realizacją kolejnych zamówień dla szwedzkich przewoźników. Największy kontrakt, 103 Solarisy Urbino 15 oraz 12 Solarisów Urbino 12 w wersji niskowejściowej, złożyła firma Veolia z regionu Skania.

Wszystkie pojazdy będą przystosowane do wykorzystywania biogazu jako źródła energii. Polskiej firmie udało się też zdobyć zamówienie na dostarczenie 58 autobusów napędzanych gazem ziemnym do Goeteborga.

Daniel Zyśk (PAP)
Ostatnio zmieniony wt sie 10, 2010 14:59 przez kefasps, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
tigercng
Moderator

To horror, co się teraz będzie działo na stacji CNG w Poznaniu. Współczuję kolegom.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
Sherlock Holmes
CNG car: Combo

Post autor: Sherlock Holmes »

Awaria do odwołania. Podobno będzie zrobiona nie wcześniej niż w środę/czwartek. Tym razem usterki doznały jakieś filtry. Mam wrażenie, że ta stacja im więcej czasu chodzi tym częściej się psuje. Swojego czasu była stacja czynna do 19stej i awaria była raz na ruski rok. Teraz mamy praktycznie od pon od 6.00 do soboty do 14.00 non stop i na efekty nie trzeba długo czekać. Co po chwile awaria.
W końcu piątek 13stego!

Jeśli chodzi o samo funkcjonowanie stacji: Można napotkać na problemy z tankowaniem między 21-22 bo program pracownikom się wyłącza i nie mogą sprzedawać gazu. Osoby które maja podpisaną umowę z gazownią poznańską w tym czasie mogą być tankowane bo im wystawiają pracownicy fakturę zbiorcza raz w miesiącu.

jeśli chodzi o moją poprzednią wypowiedź i brak fiskalizacji nikt nie ściemniał
http://podatki.onet.pl/ponad-400-mandat ... yjne-detal
ta sama sytuacja zatankuje gaz nie wystawi paragonu.
To tak jak sprzeda pomidora w sklepie i nie wystawi paragonu.
Dlatego jak nie działa im program nie chcą tankować pracownicy.

Z tego co się również dowiedziałem, przy każdej zmianie ceny będą problemy z tankowaniem do momentu aż jakiś administrator systemu nie zmieni ceny w programie. Nie zostałem zatankowany rano dnia 11 sierpnia właśnie z tego oto powodu. Wychwalany pan P niestety nie potrafił wyjasnić dlaczego tak się stało...
tigercng
Moderator

Sherlock Holmes pisze:między 21-22 bo program pracownikom się wyłącza i nie mogą sprzedawać gazu.
(..)zatankuje gaz nie wystawi paragonu.
To dlaczego w Toruniu i wielu innych miastach ten sam program firmy "TT Soft" się nie wyłącza i można sprzedawać gaz?
Nie ma również żadnych problemów z wystawieniem paragonu lub faktury.
Cuda jakieś w tym PGNiGu...
R1

Stacja już działa!!!
R1

Obnizka ceny

Od dzisiaj cena gazy to 2,968 zł za kg i 2,21 za m3.

Na tankowaniu do pełna oszczędzę jakieś 1,30 PLN, ale to jednak kolejna pozytywna wiadomość. Rzadko co w tym kraju ostatnio tanieje ;)

No ten komfort, że można sobie czasem podjechać o 23:00 zatankować...
Jeżdżę może pół roku i zmiany na tej stacji są bardzo pozytywne. Oby tak dalej.
Ostatnio zmieniony wt sty 11, 2011 20:16 przez R1, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Polsce”