Stacja CNG - Poznań
-
R1
- CNG car: VW Caddy 2.0 Eco-Fuel
Przecież to nie dla nas ta stacja jest czynna 24h w tygodniu tylko dla Solarisow.
Nocki już maja przecież jakiś czas i tankują wtedy te autobusy ktore nas tak wkurzały za dnia.
Na stacji pracownicy nic o tym nie wiedza, ale mowia ze jak pomiedzy autobusami ktos sie wcisnie, to zatankować mogą. Byc moze, ze od kiedy maja nocki, to mozliwosc taka byla zawsze.
Tak czy inaczej, to byc moze te tak przez nas przeklinane autobusy przyczyniają się do rozwoju stacji. Jesli Solaris bedzie mial kolejne zamowienia...
Nocki już maja przecież jakiś czas i tankują wtedy te autobusy ktore nas tak wkurzały za dnia.
Na stacji pracownicy nic o tym nie wiedza, ale mowia ze jak pomiedzy autobusami ktos sie wcisnie, to zatankować mogą. Byc moze, ze od kiedy maja nocki, to mozliwosc taka byla zawsze.
Tak czy inaczej, to byc moze te tak przez nas przeklinane autobusy przyczyniają się do rozwoju stacji. Jesli Solaris bedzie mial kolejne zamowienia...
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 21:14 przez R1, łącznie zmieniany 1 raz.
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
Solarisy
R1 & Everybody,
W niedziele tankowałem w Toruniu i dowiedziałem się że Solarisy są cały czas tankowanie w u nich w drodze do Norwegii do klienta. A poza tym wiązki też cały czas do nich podjeżdżają. Tyle że u nich jedna się tankuje 25 minut max..................
Mamy stację całodobową ale chyba od poniedziałku 6 rano do sobota 14 popołudniu. /?/
Pozdrawiam
W niedziele tankowałem w Toruniu i dowiedziałem się że Solarisy są cały czas tankowanie w u nich w drodze do Norwegii do klienta. A poza tym wiązki też cały czas do nich podjeżdżają. Tyle że u nich jedna się tankuje 25 minut max..................
Mamy stację całodobową ale chyba od poniedziałku 6 rano do sobota 14 popołudniu. /?/
Pozdrawiam
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Właśnie właśnie to chyba raczej nie przez solarisy mamy stację całodobową bo solarisy już podobno nie tankują w Poznaniu tylko w Toruniu, zadzwoniłem do Torunia i dowiedziałem się że wygląda to tak: Przyjeżdża TIR z magazynami, tankuje jeden komplet magazynów przez około 20 min, płaci gotówką i wraca do fabryki.
Proszę pamiętać że w Poznaniu jest koordynator który rozumie nasz problem i jeśli tylko ma taką możliwość to robi wszystko co jest w jego kompetencjach aby rozwinąć u siebie rynek CNG, słyszałem już od wielu ludzi pozytywne opinie na temat Pana Piotra wiec zamiast marudzić to może też go pochwalcie:)!
A co do samej niedzieli, ja już wiele razy powtarzałem że niedziela jest niezbędna aby w Poznaniu coraz więcej osób przekonało się do tego paliwa, na początek myślę że w niedziele stacja mogłaby pracować przez około 4 godziny powiedzmy od 10 do 14, rozwiązałoby to tankowanie osób które jadą z zachodu na wschód oraz gości którzy odwiedzają stolice targów w Polsce.
Proszę pamiętać że Poznań to jedna z ważniejszych stacji w Polsce.
Niestety jedna z nielicznych gdzie można zapłacić za paliwo kartą płatniczą i podpisać normalną umowę na rozliczenia bezgotówkowe, a to wszystko zasługa Pana Piotra.
Proszę pamiętać że w Poznaniu jest koordynator który rozumie nasz problem i jeśli tylko ma taką możliwość to robi wszystko co jest w jego kompetencjach aby rozwinąć u siebie rynek CNG, słyszałem już od wielu ludzi pozytywne opinie na temat Pana Piotra wiec zamiast marudzić to może też go pochwalcie:)!
A co do samej niedzieli, ja już wiele razy powtarzałem że niedziela jest niezbędna aby w Poznaniu coraz więcej osób przekonało się do tego paliwa, na początek myślę że w niedziele stacja mogłaby pracować przez około 4 godziny powiedzmy od 10 do 14, rozwiązałoby to tankowanie osób które jadą z zachodu na wschód oraz gości którzy odwiedzają stolice targów w Polsce.
Proszę pamiętać że Poznań to jedna z ważniejszych stacji w Polsce.
Niestety jedna z nielicznych gdzie można zapłacić za paliwo kartą płatniczą i podpisać normalną umowę na rozliczenia bezgotówkowe, a to wszystko zasługa Pana Piotra.
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
Koordynator
Witam,
Chciałbym pochwalić Pana Piotra Ł. za jego działania na rzecz użytkowników, zrozumienie oraz takt i cierpliwość podczas rozmów telefonicznych i za inne sprawy o których słyszę z drugiej ręki. Czuwaj!!!

Chciałbym pochwalić Pana Piotra Ł. za jego działania na rzecz użytkowników, zrozumienie oraz takt i cierpliwość podczas rozmów telefonicznych i za inne sprawy o których słyszę z drugiej ręki. Czuwaj!!!
Ostatnio zmieniony wt lip 20, 2010 16:24 przez kefasps, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
-
R1
- CNG car: VW Caddy 2.0 Eco-Fuel
Re: Solarisy
Ale zanim wyrusza, to są w Poznaniu chyba testowo napełniane. Wiązki też w Poznaniu niedawno widziałem.kefasps pisze:R1 & Everybody,
W niedziele tankowałem w Toruniu i dowiedziałem się że Solarisy są cały czas tankowanie w u nich w drodze do Norwegii do klienta. A poza tym wiązki też cały czas do nich podjeżdżają.
-
Touran_CNG
Panowie dużo się zmienił na stacji w Poznaniu , ale czasem tak jak u dobrej teściowej zdarza się choroba głowy, to tak czasem jest w Poznaniu. Ja kiedyś usłyszałem że pan nie może mnie zatankować bo jest awaria drukarki..... co wy na taki tekst ... ! Ale już jest znacznie lepiej. Pozdrawiam wszystkich ze stacji w Poznaniu !!! 
-
volny
- CNG car: Volvo V70 2.4 Bi-Fuel '04
Dzwoniłem przed chwilą na stację Poznań i dostałem informacje że stacja w tygodniu czynna w godz 6-20.30.
Czy ktoś może mi wyjaśnic o co chodzi? Jest całą dobę czy nie?
Zawsze chciałem mieć takie coś
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej)
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej)
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Zastanawiam się jaki jest cel takiego działania.
Kto kogo robi w balona, Oni nas? Oni Ich czy jak?
Już dwa razy potwierdzałem tą wiadomość u Koordynatora stacji i dostałem 2 razy potwierdzenie że stacja od poniedziałku do piątku jest czynna 24h.
Poznaniacy bardzo Was proszę o działanie to przecież Wasza stacja i Wam powinno najbardziej zależeć! Proszę dzwonić i grzecznie się pytać jak to jest naprawdę z tą stacją i pytać się dlaczego jest takie nastawienie PRACOWNIKÓW do tych godzin otwarcia.
Kto kogo robi w balona, Oni nas? Oni Ich czy jak?
Już dwa razy potwierdzałem tą wiadomość u Koordynatora stacji i dostałem 2 razy potwierdzenie że stacja od poniedziałku do piątku jest czynna 24h.
Poznaniacy bardzo Was proszę o działanie to przecież Wasza stacja i Wam powinno najbardziej zależeć! Proszę dzwonić i grzecznie się pytać jak to jest naprawdę z tą stacją i pytać się dlaczego jest takie nastawienie PRACOWNIKÓW do tych godzin otwarcia.
-
administrator
- Administrator
Właśnie rozmawiałem z osobą odpowiedzialną za stację i powiedziała, że stacja powinna być czynna całodobowo. Można podjeżdżać i się tankować.volny pisze:Dzwoniłem przed chwilą na stację Poznań i dostałem informacje że stacja w tygodniu czynna w godz 6-20.30.
Jedyne utrudnienia jakie mogą wystąpić z dostępem to stacji, to tankujące się wiązki lub autobusy Solarisa, ale nie powinno być problemu z przepuszczeniem pojazdu osobowego przez taki większy tankowany obiekt. Wystarczy porozmawiać.
Niestety są problemy z wymianą informacji między kierownictwem a pracownikami. Podobna sytuacja wystąpiła już przy poprzednim przedłużeniu czasu pracy stacji.
Jutro kwestia całodobowego tankowania zostanie ostatecznie wyjaśniona i przekazana do informacji wszystkim pracownikom.
Karol Wieczorek