Stacja CNG - Poznań
Witajcie,każdy jest dobry ja jednak proponuję temat podrzucić jakiejś gazecie motoryzacyjnej,oni w dobie oszczędności coraz częściej sięgaja po tematy CNG.A tak nawiasem mówiąc nasza wielka firma PGNiG wcale nie jest zainteresowana rozwojem tego rynku.Wszystko jednak wróci do normy kiedy sprzedamy tą firmę a wtedy ktoś inny będzie czerpał zyski.Przykładów można mnożyć naprawdę duzo.Gazownicy z wyższej półki odbieraja pokaźne wynagrodzenia a jeszcze lepsze odprawy itp.Zaćmieni poważnymi pieniędzmi nie są w stanie racjonalnie myśleć, i tu powstaje nasz problem.... Wiadomym jest że gdy się nie poniesie kosztów infrastruktury pojazdów nie przybędzie,ale mimo to ciągle przybywają.Wniosek nasuwa sie sam,czas rozbudować sieć stacji oraz zakupić odpowiedni sprzęt .Jeśli nie ,nasze auta zasilą inne rynki,dzięki czemu będziemy mogli jak zwykle popatrzeć jak nasi sąsiedzi sie rozwijają.Przykład docenienia gazu można zobaczyć choćby w Niemczech ponad 700 stacji i jakoś sie opłaca?Czy tylko my mamy ciągle być parobkami europy?Panowie tam u góry, czas się wziąć trochę dla dobra sprawy!!! Pozdrawiam decydentów oraz Was wszystkich forumowiczów.
ps.może ktoś z centrali PGNiG-u też czyta te komentarze?Pomyślcie czas ucieka, a wy ze stołków też niebawem spadniecie
Zafira 2004 CNG- POZNAŃ tel.694424710
-
tomig
- CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG
Z całym szacunkiem i zrozumieniem ale nie mówimy tu o firmie z obrotem 3mln tylko kilkaset razy większym. I jeśli ta firma nie potrafi podejmować słusznych decyzji to pozostaje TEŻ krytyka.
Próba współpracy z nimi w celu promocji CNG chyba była przez nich odrzucona - ja ze swojej strony cały czas opowiadam znajomym i nie tylko o zaletach i wadach CNG gdzie tylko mogę - mało .....na pewno można więcej ale musiał bym zaangażować środki i czas a teraz nie mogę tego uczynić (ciekawe ile samochodów PGNiG ma chociaż małą naklejkę z CNG na swoim samochodzie - mi nikt za tą reklamę nie płaci).
Po za tym nie wyobrażam sobie abym np. ja udał się do ministra Grabarczyka za lobbowaniem na rzecz CNG - ta firma ma ciągły kontakt z ludźmi "władzy" oraz pozycję na rynku.....
Krytyka nie jest kierowana do ludzi, którzy są wykonawcami zaleceń "góry" i starają się abyśmy mieli resztki normalności stając nieraz na "uszach" ale do betonu na stołkach.........
ps. co mi pozostaje oprócz krytyki - zawsze mogę kupić diselaaaa ale nie chciał bym tego robić
Próba współpracy z nimi w celu promocji CNG chyba była przez nich odrzucona - ja ze swojej strony cały czas opowiadam znajomym i nie tylko o zaletach i wadach CNG gdzie tylko mogę - mało .....na pewno można więcej ale musiał bym zaangażować środki i czas a teraz nie mogę tego uczynić (ciekawe ile samochodów PGNiG ma chociaż małą naklejkę z CNG na swoim samochodzie - mi nikt za tą reklamę nie płaci).
Po za tym nie wyobrażam sobie abym np. ja udał się do ministra Grabarczyka za lobbowaniem na rzecz CNG - ta firma ma ciągły kontakt z ludźmi "władzy" oraz pozycję na rynku.....
Krytyka nie jest kierowana do ludzi, którzy są wykonawcami zaleceń "góry" i starają się abyśmy mieli resztki normalności stając nieraz na "uszach" ale do betonu na stołkach.........
ps. co mi pozostaje oprócz krytyki - zawsze mogę kupić diselaaaa ale nie chciał bym tego robić
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
2 bańki? Ty chyba mówisz o premiach? No ale przecież premie są już wypłacone, wykonawcy otrzymali zapłaty za swoje usługi! Wszystko w terminie! Czy coś jeszcze brakuje w tej inwestycji? Gwarancja też przecież jest na nową stacje. Czy coś jest nie tak z tą nową stacją na Prądzynskiego?;) PGNiG często "mówiło" że ta stacją to ich wizytówka, może tak własnie nadal ma wyglądać CNG w Polsce!tomig pisze:To pokazuje dlaczego SAMO (patrz stacja Warszawa-kto wydaje 2 bańki i pozwala żeby se gniło!!).
Wydaje mi się, że najrozsądniejszą drogą są rozmowy.
Kogo obejdą nasze protesty? Opinię publiczną? - ludzie nie odróżniają LPG od CNG. O LPG coraz częściej się mówi w kategoriach: Co, kupił sobie Volvo i nie stać go na paliwo?, Gaz jest dobry do kuchenki! itp.
Opina publiczna powie: dobrze im tak!
Czy nasze protesty mogą zwrócić uwagę pracowników PGNiG? Grupka drobnych odbiorców domagających się drogich inwestycji? Za jakiś czas zmieni się rząd, kto zagwarantuje, że nie łupną akcyzy ze 20% na gaz.
Prawda jest taka, że póki co nasza sytuacja jest gorzej niż kiepska. Wydaje mi się, że może to się zmienić, ale to na pewno jeszcze potrwa - i dokona to się na drodze rozmów.
Dodam, że dziś gdy pisze się o gazie łupkowym, mówi się, że PGNiG przespało i że zabrakło wizjonerów. Oraz pieniędzy.
Hm,
może tak kiedyś napiszą o CNG?, marna to będzie satysfakcja ale zawsze.
;
I na koniec: stacja oczekuje już serwis, także może niedługo znowu będzie otwarta.
Kogo obejdą nasze protesty? Opinię publiczną? - ludzie nie odróżniają LPG od CNG. O LPG coraz częściej się mówi w kategoriach: Co, kupił sobie Volvo i nie stać go na paliwo?, Gaz jest dobry do kuchenki! itp.
Opina publiczna powie: dobrze im tak!
Czy nasze protesty mogą zwrócić uwagę pracowników PGNiG? Grupka drobnych odbiorców domagających się drogich inwestycji? Za jakiś czas zmieni się rząd, kto zagwarantuje, że nie łupną akcyzy ze 20% na gaz.
Prawda jest taka, że póki co nasza sytuacja jest gorzej niż kiepska. Wydaje mi się, że może to się zmienić, ale to na pewno jeszcze potrwa - i dokona to się na drodze rozmów.
Dodam, że dziś gdy pisze się o gazie łupkowym, mówi się, że PGNiG przespało i że zabrakło wizjonerów. Oraz pieniędzy.
Hm,
może tak kiedyś napiszą o CNG?, marna to będzie satysfakcja ale zawsze.
;
I na koniec: stacja oczekuje już serwis, także może niedługo znowu będzie otwarta.
Opel Combo 1.6 CNG
- bartekk
- Kontakt:
Niestety prawdopodobnie dziś nie przyjedzie serwis na stacje!
Tak jak napisał hipekus, najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji są rozmowy! Pytanie tylko z kim rozmawiać?
Moja propozycja to może warto przeprowadzić rozmowę z Alsi, poprosić ich o zamontowanie normalnego licznika i "poprosić" o otwarcie oficjalne dla zwykłych użytkowników.
Jeśli zaś chodzi o same akcje protestacyjne to może warto coś takiego zrobić ale np. pod:
Ministerstwem Środowiska
Ministerstwem Gospodarki
Ministerstwem Finansów
Tylko ilu użytkowników z naszego forum będzie zainteresowanym tego typu działaniem, pewnie niewielu.
Tak jak napisał hipekus, najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji są rozmowy! Pytanie tylko z kim rozmawiać?
Moja propozycja to może warto przeprowadzić rozmowę z Alsi, poprosić ich o zamontowanie normalnego licznika i "poprosić" o otwarcie oficjalne dla zwykłych użytkowników.
Jeśli zaś chodzi o same akcje protestacyjne to może warto coś takiego zrobić ale np. pod:
Ministerstwem Środowiska
Ministerstwem Gospodarki
Ministerstwem Finansów
Tylko ilu użytkowników z naszego forum będzie zainteresowanym tego typu działaniem, pewnie niewielu.
-
Touran_CNG
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
Akcja protestacyjna!!!!
Ja jestem zainteresowany!!! Ale proponuję nie małe krzesłko + plakat, ale akcję pisania listów przeze mnie i innych kolegów. Byłaby to akcja wzorowana akcjami cenionego przeze mnie duchwnego z Torunia.bartekk pisze:
Ministerstwem Środowiska
Ministerstwem Gospodarki
Ministerstwem Finansów
3mka
Ostatnio zmieniony czw maja 27, 2010 14:05 przez kefasps, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
- bartekk
- Kontakt:
Dziś jest ostatni dzień kiedy serwis zadeklarował się że przyjedzie naprawić stacje.
Serwis miał przyjechać w dniach 26-28, więc może dziś się to stanie. Może na pocieszenie napisze o pomyśle że na stacji w Poznaniu prawdopodobnie zostaną zainstalowane 2 sprężarki które stoją nieurzyteczne na Pomorzu, tylko kiedy i czy na 100% to nastąpi nie wiem.
Serwis miał przyjechać w dniach 26-28, więc może dziś się to stanie. Może na pocieszenie napisze o pomyśle że na stacji w Poznaniu prawdopodobnie zostaną zainstalowane 2 sprężarki które stoją nieurzyteczne na Pomorzu, tylko kiedy i czy na 100% to nastąpi nie wiem.
-
administrator
- Administrator
Wiem, że to będzie czarny humor, ale wg mojej teorii spiskowej firma Bauer po prostu przerzuca się z działalnością na bliski wschód. Pomaga jej przy tym sama kanclerz RFN - Angela Merkel
To chyba jakaś kpina, żeby robić taką pompę 1000 kilometrów od Europy, a nie być w stanie szybko naprawić stacji 280 kilometrów od Berlina
Więcej szczegółów w materiale filmowym (od 5:05)
http://www.ardmediathek.de/ard/servlet/ ... Id=4499722
PS.
Proponuję pismo w tej sprawie do samej Pani Kanclerz oraz Bauera. Z chęcią zamieścimy je na naszym portalu oraz przekażemy do informacji kolegom z Niemiec.
To chyba jakaś kpina, żeby robić taką pompę 1000 kilometrów od Europy, a nie być w stanie szybko naprawić stacji 280 kilometrów od Berlina
Więcej szczegółów w materiale filmowym (od 5:05)
http://www.ardmediathek.de/ard/servlet/ ... Id=4499722
PS.
Proponuję pismo w tej sprawie do samej Pani Kanclerz oraz Bauera. Z chęcią zamieścimy je na naszym portalu oraz przekażemy do informacji kolegom z Niemiec.
Ostatnio zmieniony śr cze 02, 2010 11:08 przez administrator, łącznie zmieniany 2 razy.
Karol Wieczorek
- kefasps
- CNG car: Opel Zafira 2005
WRESZCIE....
witajcie, pół godziny temu przejeżdżałem koło naszej stacji i zauważyłem autobus z Komornik podczas tankowania (testowego).
Zajechałem i okazało się że stacja jest naprawiona i od jutra można już tankować. Pan z obsługi mówił mi co się stało ale nie znam się i trudno byłoby mi tu zacytować co zostało naprawiono. Ważne że od jutra będzie lepiej.
Zajechałem i okazało się że stacja jest naprawiona i od jutra można już tankować. Pan z obsługi mówił mi co się stało ale nie znam się i trudno byłoby mi tu zacytować co zostało naprawiono. Ważne że od jutra będzie lepiej.
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Wprawdzie stacja w Poznaniu jest już czynna, ale zgadnijcie, gdzie tankowały się kilka dni temu magazyny butli z Bolechowa?
Ostatnio pojechały do Inowrocławia, tam też awaria. Pojechały więc dalej do Torunia.
W Toruniu sprężarka ma 300 m3/h i tankowanie dwóch magazynów trwało 20 min + 20 min. Według relacji obsługi żadna kolejka się nie utworzyła
Jeśli jeszcze kiedyś spotkacie błąkające się po Polsce te magazyny, znaczy Solaris "szuka gazu"
, zupełnie tak jak my.
Ostatnio pojechały do Inowrocławia, tam też awaria. Pojechały więc dalej do Torunia.
W Toruniu sprężarka ma 300 m3/h i tankowanie dwóch magazynów trwało 20 min + 20 min. Według relacji obsługi żadna kolejka się nie utworzyła
Jeśli jeszcze kiedyś spotkacie błąkające się po Polsce te magazyny, znaczy Solaris "szuka gazu"
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 6 razy.