Aktualna cena CNG
Aktualna cena CNG
Jest nadzieja, że przy takim sposobie określania ceny CNG ktoś zacznie konkurować z monopolistą.
-
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
Re: Aktualna cena CNG
Na pewno bo graczy na rynku gazu przybywa ! Liczymy bardzo na Fraikin i Duona , nawiązali współpracę .
Jest Szansa że Kolejna Firma z Czech Vítkovice Milmet też zaczyna handlować Gazem i przymierza się do budowania Stacji CNG ! Duża szansa dla Firm Transportowych to LNG lub LCNG jak Firmy komunalne w Śremie !
Czas pokaże oby jak najszybciej PRZYBYWALO stacji CNG
PS. Inna plotka głosi że nawet GAZPROM GERMANIA będzie w Polsce stawiał Stację CNG ! Niech to będą Rusko-Szwaby ale niech te Stację powstają
Jest Szansa że Kolejna Firma z Czech Vítkovice Milmet też zaczyna handlować Gazem i przymierza się do budowania Stacji CNG ! Duża szansa dla Firm Transportowych to LNG lub LCNG jak Firmy komunalne w Śremie !
Czas pokaże oby jak najszybciej PRZYBYWALO stacji CNG

PS. Inna plotka głosi że nawet GAZPROM GERMANIA będzie w Polsce stawiał Stację CNG ! Niech to będą Rusko-Szwaby ale niech te Stację powstają

-
- CNG car: Multipla Bipower 1.6 16V 2000r
- Kontakt:
A ja myślę, że butla walcowa LPG w miejsce czwartek butli CNG w Multipli jest jedynym słusznym rozwiązaniem na chwilę obecną. Myślę, że systemem gospodarczym jest to do zrobienia w kilka dni. Jeśli coś ruszy za trzy do pięciu lat, to raczej nie ma sensu tyle czasu nadkładać drogi, czasu i tankować po 3.16zł. Chętnie podyskutuję, jeśli ktoś ma inne zdanie.
3.16zł a 1.5zł to jest ponad 50% więcej na paliwo. Tu jest prawie taka opłacalność jak przeróbka benzyny na LPG. Oczywiście jak się dużo jeździ, tak jak ja.
3.16zł a 1.5zł to jest ponad 50% więcej na paliwo. Tu jest prawie taka opłacalność jak przeróbka benzyny na LPG. Oczywiście jak się dużo jeździ, tak jak ja.
Zużycie LPG dla Multipli w stosunku do CNG wzrasta o 26% to do rozważań cenę LPG należy przyjąć 1.56zł*1.26=1.97zł ,do tego dochodzą koszty związane z eksploatacją parownika i filtrów.Jednostkowy Koszt LPG wzrośnie do 2.02zł.
Nawiązuje do rozwiązania: dwa paliwa CNG, LPG. Jak wyglądałby rozruch zimnego silnika, czy można zastosować elektryczny podgrzewacz LPG? Chyba najlepiej kupić butlę od Gpower.
-
- CNG car: Multipla Bipower 1.6 16V 2000r
- Kontakt:
A co stoi na przeszkodzie, aby odpalać z CNG? Butla od Gpower niewiele da, bo jest to butla dostosowana do instalacji V generacji z wtryskiem fazy ciekłej, tak więc trzebaby przełożyć pompę gazu, wtryski fazy ciekłej, które są inne. Raczej szukać butli walcowej 200mm.
Ja chyba Multiplę wystawię do sprzedania - choć jeszcze się waham, czy LPG nie dołożyć. 3,17 zł/m3 to jest kwota, przy której nie widzę dalszego sensu jazdy na CNG.
Za 10 tys. kompresor do CNG nie zwróci się nigdy jak porównamy m3 gazu z gazociągu bez akcyzy 1.5zł za LPG. Trzeba by mieć gaz bez licznika, aby kompresor domowy się opłacił.
Za 31,7 zł/100 km mogę jeździć prawie każdym samochodem i to nie ważącym prawie 1.5 tony z silnikiem 1.6.
Pisałem jeszcze do posła Horały - milczenie. Jeszcze do kilku trzeba będzie napisać, jak nie to pozostaje rezygnacja.
Ja chyba Multiplę wystawię do sprzedania - choć jeszcze się waham, czy LPG nie dołożyć. 3,17 zł/m3 to jest kwota, przy której nie widzę dalszego sensu jazdy na CNG.
Za 10 tys. kompresor do CNG nie zwróci się nigdy jak porównamy m3 gazu z gazociągu bez akcyzy 1.5zł za LPG. Trzeba by mieć gaz bez licznika, aby kompresor domowy się opłacił.
Za 31,7 zł/100 km mogę jeździć prawie każdym samochodem i to nie ważącym prawie 1.5 tony z silnikiem 1.6.
Pisałem jeszcze do posła Horały - milczenie. Jeszcze do kilku trzeba będzie napisać, jak nie to pozostaje rezygnacja.
Przykre ale masz rację.
Ja znajomym tłumaczę, że mam zapędy ekologiczne, nie wspominając o ekonomii. A jeszcze w dodatku czeka mnie w przyszłym roku test ciśnieniowy butli.
Ja znajomym tłumaczę, że mam zapędy ekologiczne, nie wspominając o ekonomii. A jeszcze w dodatku czeka mnie w przyszłym roku test ciśnieniowy butli.
-
- CNG car: Astra 2 1,6 CNG
Z ciekawostek to cena od dziś to 3,29. Brawo dla PGNIG za zabijanie ekonomia paliwa. Swoją drogą to zastanawia mnie fakt ze jak ropa była po ponad 110 $ ON po ponad 5 zł CNG było w okolicach 3 zł. Teraz ropa po niecałe 50 $ ON po 3.9 zł a Cng po 3.29 zł nie wspominając o tym ze cena gazu ziemnego spadła w ostatnim czasie dość znacząco. Tylko głupiec teraz zdecyduje się na CNG a Ci co mają to dokończą auta i koniec przygody z tym paliwem. Czy w związku z powyższym ktoś przerabial / wymieniał instalacje na Lpg ? Ja pomału zaczynam się rozglądać za warsztatem który to dobrze wykona. BTW. czy fundacja green fuel działa coś w Naszej sprawie w strukturach rządowych, czy tylko promuje coś czego za chwilę nie będzie ?
A tak miło się zapowiadało i przez kilka dni cena spadła chyba ze dwa razy aż do 3,08 zł. Ale to chyba tylko mi się przyśniło bo po tej chwilowej obniżce już nie ma śladu. Ech, kiedy w końcu coś się zmieni dla naiwniaków jak ja?
Kraków 3,29 zł za m3.
Może Zamościanie podają w kg?
Może Zamościanie podają w kg?
-
- CNG car: Touran 2,0 '07
kiedyś tak było 55% parytel do ceny diesla, Tusk to uciął wprowadzając akcyzę.
Pisiory akcyzę zdjęły ale pgnig już do dobrej tradycji nie wrócił
Tylko szef PGK Śrem p. Paweł Wojna udowadnia, że w cenie gazu jest zawyżona marża, od dzisiaj m3 kosztuje u niego 2,24 zł, prawie 1zł taniej niż na pgnig
Pisiory akcyzę zdjęły ale pgnig już do dobrej tradycji nie wrócił
Tylko szef PGK Śrem p. Paweł Wojna udowadnia, że w cenie gazu jest zawyżona marża, od dzisiaj m3 kosztuje u niego 2,24 zł, prawie 1zł taniej niż na pgnig
Piotr
796 067 909
796 067 909
-
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
Cztli jak lasjawcy obnizyli cene do 2.99 zl to tak niezle zarabiali . Oszusci ‼‼‼