Interpelacja nr 155 w sprawie polityki państwa oraz PGNiG SA

Miejsce, gdzie piszemy własne przemyślenia, ciekawostki, pomysły, prośby, użyteczne linki, itd.
pawel1812
CNG car: Multipla Bipower 1.6 16V 2000r
Kontakt:

Interpelacja nr 155 w sprawie polityki państwa oraz PGNiG SA

Post autor: pawel1812 »

Po wyborach starałem się zainteresować nowo wybranych polityków naszym problemem. Po opisanie przeze mnie problemu poseł napisał taką oto interpelację:
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/interp ... INT&nr=155
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Re: Interpelacja nr 155 w sprawie polityki państwa oraz PGNi

Post autor: BIGMARIO »

Stek bzdur jak sie tych wymiocin czyta nic o rozwoju czy strategi w aspekcie dyrektywy nakazującej
budowy Stacji CNG co 150 km i 400 km dla LNG ! Czy z braku wykonania tej dyrektwy będziemy po roku 2025 płacić potworne Kara tak jak ma to z zanieczyszczeniem powietrza w Polskich Miastach !
Czas pokaże co z tego wyniknie :evil:
MARIO72
Obrazek
pawel1812
CNG car: Multipla Bipower 1.6 16V 2000r
Kontakt:

Re: Interpelacja nr 155 w sprawie polityki państwa oraz PGNi

Post autor: pawel1812 »

Poczekamy na odpowiedź z departamentu energii, poproszę Posła o skierowanie pisma do PGNiG. Jak nie będziemy pisać i się starać - pozostaje likwidacja CNG. Jeśli w ciągu roku nic się nie zmieni, nikt nic pozytywnego choć nie napisze - likwiduję CNG. Kupno sprężarki nawet Gera z przystosowaniem za około 10 kzł jest niestety nieopłacalne i wydaje się być szaleństwem w obliczu 2 zł za litr LPG. Trzeba mieć gaz za darmo w domu, aby to zrobić.
Gorzej już nie będzie - gorzej to już tylko 3.99 za m3 - wówczas będą stacje a nikt nie będzie na nich tankować.

Trzeba Posłowi mądrze streścić temat, podać liczby ile jest aut CNG w EU, ile kosztuje kg, ile jest stacji, linki o likwidacji floty w Polsce itp. Tylko tak, aby było nie za dużo i ciekawie, wstawić ankietę PGNiG, to jest ostatnia rzecz, którą możemy zrobić poza likwidacją. Na dzień dzisiejszy nikt zdrowo myślący CNG nie kupi, nawet dla floty, aby nie było "oszczędności sprzedam" traci to jakikolwiek sens.
Gdyby nie wiedza dotycząca napraw, specjalne narzędzia i kupę kasy włożone w dodatkowe części, a także to, że ja osobiście nie muszę jeździć tankować, dawno bym się dwóch Multipli na CNG pozbył. Tylko to mnie trzyma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje i wiadomości ogólne”