Przegapiłem homologacje
Przegapiłem homologacje
Powiedzcie mi, czy jeśli przegapiłem homologacje 5 letnią butli cng w aucie. Miałem do maja, to teraz będe miał jakieś problemy z jej przedłużeniem? Czy bede musiał od nowa robić przegląd butli? Czy po prostu przedłuże?
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Do przeglądu na SKP potrzebujesz decyzji TDT dopuszczającej zbiornik do eksploatacji (nie homologacji). Ważność tej decyzji to standardowo 3 lata (nie 5).
Co 3 lata jesteś zobowiązany przepisami do uzyskania takiej decyzji, czyli w praktyce do wizyty w warsztacie z listy TDT, lub samodzielnego umówienia się z inspektorem.
Nie ma żadnych problemów z uzyskaniem decyzji TDT w sytuacji, gdy poprzednia decyzja dawno utraciła ważność, lub wcale jej nie masz, o ile stan techniczny zbiornika nie budzi wątpliwości.
Co 3 lata jesteś zobowiązany przepisami do uzyskania takiej decyzji, czyli w praktyce do wizyty w warsztacie z listy TDT, lub samodzielnego umówienia się z inspektorem.
Nie ma żadnych problemów z uzyskaniem decyzji TDT w sytuacji, gdy poprzednia decyzja dawno utraciła ważność, lub wcale jej nie masz, o ile stan techniczny zbiornika nie budzi wątpliwości.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.