Stacja CNG - Dębica (ZLIKWIDOWANA)
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Stacja CNG - Dębica (ZLIKWIDOWANA)
Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Dębicy (ZLIKWIDOWANA)
Miejska Komunikacja Samochodowa, ul. Sandomierska 3
Tel. 14 682 32 92 w. 29
Stacja zlikwidowana z dniem 1.01.2013
Mapka, zdjęcia
Obsługa:
Na stacji można zaopatrzyć się w podstawowe artykuły w sklepiku przystacyjnym. Stacja oferuje również LPG. Ciśnienie tankowania jest bardzo dobre.
Płatność:
Wyłącznie gotówką, brak możliwości korzystania z kart płatniczych.
Stacja posiada czytnik kart "CNG Auto".
Dojazd:
Jadąc od strony Mielca/Sandomierza stację znajdziemy po prawej stronie ul. Sandomierskiej, niedługo po wjechaniu do Dębicy.
Jadąc strony Krakowa lub Rzeszowa mijamy centrum Dębicy i kierujemy się na Sandomierz. Stację znajdziemy wtedy po lewej stronie, zaraz po skręcie na wyjazd na Sandomierz.
Stacja CNG znajduje się przy terenie zakładu Miejska Komunikacja Samochodowa w Dębicy, ul. Sandomierska 3. Oddzielona jest od MZK parterowym budynkiem, w którym znajdują się pomieszczenia obsługi, kasa i sklep.
Stacja jest doskonale oznakowana. Wiata stacji z logo, oraz flagi reklamowe są widoczne z daleka.
Dane tech.:
Kompresor: Nm3/h
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 2 (NGV-1)
Przejściówki: włoska
Aktualizacje tematu:
>26.07.2009, administrator - zmiany godziny otwarcia oraz informacja o konserwacji
>29.07.2009, administrator - zdjęcie notatki o utrudnieniach w dostępie
Miejska Komunikacja Samochodowa, ul. Sandomierska 3
Tel. 14 682 32 92 w. 29
Stacja zlikwidowana z dniem 1.01.2013
Mapka, zdjęcia
Obsługa:
Na stacji można zaopatrzyć się w podstawowe artykuły w sklepiku przystacyjnym. Stacja oferuje również LPG. Ciśnienie tankowania jest bardzo dobre.
Płatność:
Wyłącznie gotówką, brak możliwości korzystania z kart płatniczych.
Stacja posiada czytnik kart "CNG Auto".
Dojazd:
Jadąc od strony Mielca/Sandomierza stację znajdziemy po prawej stronie ul. Sandomierskiej, niedługo po wjechaniu do Dębicy.
Jadąc strony Krakowa lub Rzeszowa mijamy centrum Dębicy i kierujemy się na Sandomierz. Stację znajdziemy wtedy po lewej stronie, zaraz po skręcie na wyjazd na Sandomierz.
Stacja CNG znajduje się przy terenie zakładu Miejska Komunikacja Samochodowa w Dębicy, ul. Sandomierska 3. Oddzielona jest od MZK parterowym budynkiem, w którym znajdują się pomieszczenia obsługi, kasa i sklep.
Stacja jest doskonale oznakowana. Wiata stacji z logo, oraz flagi reklamowe są widoczne z daleka.
Dane tech.:
Kompresor: Nm3/h
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 2 (NGV-1)
Przejściówki: włoska
Aktualizacje tematu:
>26.07.2009, administrator - zmiany godziny otwarcia oraz informacja o konserwacji
>29.07.2009, administrator - zdjęcie notatki o utrudnieniach w dostępie
Ostatnio zmieniony pn lip 25, 2011 00:57 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
Wybrałem się w podróż i zdarzyło mi się tankować w Dębicy.
Zauważyłem że jest kartka kiedy stacja jest czynna:
poniedziałek - piątek 7.00 - 23.00
sobota 7.00 - 22.30
niedziela i święta - nieczynna
W dniach 27 - 29.07.2009 w godz.od 9.00 - 13.00 będzie nieczynna z powodu konserwacji.
Zauważyłem że jest kartka kiedy stacja jest czynna:
poniedziałek - piątek 7.00 - 23.00
sobota 7.00 - 22.30
niedziela i święta - nieczynna
W dniach 27 - 29.07.2009 w godz.od 9.00 - 13.00 będzie nieczynna z powodu konserwacji.
Opel Zafira 1.6 CNG Njoy 2005
-
administrator
- Administrator
Dzisiaj dzwoniłem na stację zapytać się, czy wszystko już działa normalnie i Pan z obsługi poinformował mnie, że komunikat o czasowych wyłączeniach w dniach 27.-29.07.2009 był podany błędnie. Żadnych utrudnień nie było, a tymczasowe przestoje dotyczyły stacji w Tarnowie! Błędną informację obsługa dostała z góry, tylko nie wiem czy z PGNiGu, czy też z Podkarpackiej Spółki Obrotu Gazem. Miejmy nadzieję, że tego typu przypadki nie będą powtarzać się w przyszłości. Renomy firmy na pewno to nie buduje (swoją drogą - której firmy?)...
Zadałem również pytanie odnośnie skrócenia czasu pracy stacji. Pan podał tylko aktualne godziny. Zapytany o możliwość otwarcia całodobowego odpowiedział, że nie widzi takiej możliwości, bo komputery są w tym czasie wyłączone, a pracownik nie ma odpowiednich kwalifikacji do tankowania...
Rodzi się więc pewne pytanie:
Jakie są normy i wytyczne odnośnie tankowania CNG? Dlaczego w Wałbrzychu można tego dokonywać samodzielnie przez całą dobę, a w innych miastach nie można, bo pracownik nie ma przeszkolenia? O jakim przeszkoleniu tu mowa, gdzie będąc obywatelem Unii Europejskiej mogę samodzielnie tankować w innych krajach na zachodzie kontynentu, w Polsce nie wszędzie, a większość zasłania się tajemniczymi paragrafami i uprawnieniami? Kto zdecyduje się wreszcie postawić sytuację z głowy na nogi i pchnąć do przodu rozwój CNG w naszym kraju?
Zadałem również pytanie odnośnie skrócenia czasu pracy stacji. Pan podał tylko aktualne godziny. Zapytany o możliwość otwarcia całodobowego odpowiedział, że nie widzi takiej możliwości, bo komputery są w tym czasie wyłączone, a pracownik nie ma odpowiednich kwalifikacji do tankowania...
Rodzi się więc pewne pytanie:
Jakie są normy i wytyczne odnośnie tankowania CNG? Dlaczego w Wałbrzychu można tego dokonywać samodzielnie przez całą dobę, a w innych miastach nie można, bo pracownik nie ma przeszkolenia? O jakim przeszkoleniu tu mowa, gdzie będąc obywatelem Unii Europejskiej mogę samodzielnie tankować w innych krajach na zachodzie kontynentu, w Polsce nie wszędzie, a większość zasłania się tajemniczymi paragrafami i uprawnieniami? Kto zdecyduje się wreszcie postawić sytuację z głowy na nogi i pchnąć do przodu rozwój CNG w naszym kraju?
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
Przedkładane od dłuższego czasu zapowiedzi o sprzedaży wszystkich autobusów na CNG w Dębicy zostały potwierdzone.
Zakład komunikacji miejskiej wystawił na sprzedaż 5 autobusów - 2 Jelcze, 2 Mercedesy i Iveco Daily. Jeden z Jelczy został zezłomowany w październiku 2011 roku.
Pozostaje pytanie co dalej ze stacją...
Zakład komunikacji miejskiej wystawił na sprzedaż 5 autobusów - 2 Jelcze, 2 Mercedesy i Iveco Daily. Jeden z Jelczy został zezłomowany w październiku 2011 roku.
Pozostaje pytanie co dalej ze stacją...
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
Jeśli nie jest Wam obojętny los stacji CNG w Dębicy, wejdźcie w link i głosujcie:
http://www.debica.org.pl/debica-informa ... ze-stacja/
http://www.debica.org.pl/debica-informa ... ze-stacja/
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
Niestety nie ma dobrych wieści co do stacji CNG w Dębicy...
W związku z tym, że tamtejszy MKS Dębica w czerwcu wycofał swój ostatni autobus zasilany CNG (przerobiono Kapenę Daily na zasilanie LPG), firma nie widzi dalszego uzasadnienia dla utrzymania stacji CNG na swoim terenie. Dlatego Karpacki Oddział Obrotu Gazem zabiera cały osprzęt stacji stamtąd. Na razie nie znamy terminu, ale prawdopodobnie stanie się tak do końca roku.
W związku z tym, że tamtejszy MKS Dębica w czerwcu wycofał swój ostatni autobus zasilany CNG (przerobiono Kapenę Daily na zasilanie LPG), firma nie widzi dalszego uzasadnienia dla utrzymania stacji CNG na swoim terenie. Dlatego Karpacki Oddział Obrotu Gazem zabiera cały osprzęt stacji stamtąd. Na razie nie znamy terminu, ale prawdopodobnie stanie się tak do końca roku.
Karol Wieczorek