Stacja CNG - Sosnowiec
Stacja CNG - Sosnowiec
Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Sosnowcu.
Vitkovice Milmet S. A, ul. Grota Roweckiego 130
Tel. 32 299 03 20 (telefon do osoby nadzorującej działanie stacji oraz tankującej do godziny 14)
Tel. 32 299 03 13 (telefon na portiernię przy ulicy Stalowej, bezpośredni do Pań zajmujących się tankowaniem)
Czynna od poniedziałku do piątku od 7:00 do 21:30
Mapka, zdjęcia
Obsługa:
Obsługą stacji w godzinach dopołudniowych zajmuje się Pan, który jest powiadamiany przez ochronę po przejechaniu bramy wjazdowej przychodzący z biur położonych niedaleko miejsca tankowania.
W godzinach popołudniowych tankowaniem zajmują się Panie z portierni przy ulicy Stalowej, dlatego w tym czasie preferowany jest dojazd od tej właśnie strony.
Minusem obsługi na tej stacji jest absurdalny negatywny stosunek do dzieci - pasażerów jadących samochodem. Polecamy do rozwiązania ten problem osobom decyzyjnym w Milmecie.
Płatność:
gotówką
bezgotówkowo - po zawarciu umowy (obecnie dla osób tankujących większe ilości gazu)
Dojazd:
Wjazd od ulicy Stalowej, Baczyńskiego (preferowany w godzinach popołudniowych):
Po zjechaniu z drogi krajowej nr 86 na ulicę Baczyńskiego i przejechaniu około 150 metrów kierujemy się w prawo na ulicę Stalową W odległości około 200 metrów od ulicy Baczyńskiego po prawej stronie widać szlaban i wjazd na teren Milmetu. Wjazd tą bramą jest o tyle korzystny że zabieramy z portierni Panią zajmująca się tankowaniem i nie musimy czekać na stacji zanim przejdzie pieszo ok 500 metrów. Pani będzie bardzo wdzięczna jeżeli większość osób będzie podjeżdżać właśnie od tej strony.
Wjazd od ulicy Grota Roweckiego:
Po podjechaniu pod bramę firmy Milmet (TIMKEN) należy się udać na portiernię w celu poinformowania o zamiarze tankowania gazu CNG. Po telefonicznym kontakcie pana z ochrony z osobą odpowiedzialną za tankowanie wjeżdża się na teren zakładu i po przejechaniu ok 25 metrów od bramy znajdujemy stacje po lewej stronie.
Po zatankowaniu przechodzimy do pomieszczenia tuż obok stacji gdzie znajduje się komputer i kasa fiskalna w celu wystawienia rachunku bądź faktury. Przy pierwszym tankowaniu Pani wprowadza nasze dane do komputera wraz z numerem NIP w celach identyfikacyjnych.
Stacja znajduje się na terenie firm Vitkovice Milmet S. A, TIMKEN położonych bezpośrednio przy drodze krajowej nr 86
Date tech.:
Kompresor: SULZER C4N110-GR 45m3/h
Dystrybutory: Fillmaster PRO-TOP
Stanowiska: 1 (NGV-1)
Przejściówki: brak
Magazyn: 48szt. w oparciu o butle 80 litrów
Aktualizacje opisu:
02.11.2009, administrator: wprowadzono informację o otwarciu stacji, dodano tymczasowy numer telefonu
11.11.2009, tigercng: dodałem link do zdjęć stacji
15.11.2009, administrator: zmieniono godziny otwarcia stacji
29.12.2009, administrator: dodano dojazd do stacji (dzięki uprzejmości użytkownika Bendzi
05.02.2010, Bendzi: usunięto nagłówek AWARIA
01.04.2010, Bendzi: dodano nr telefonu do obsługi, zmieniono dojazd oraz płatność
Vitkovice Milmet S. A, ul. Grota Roweckiego 130
Tel. 32 299 03 20 (telefon do osoby nadzorującej działanie stacji oraz tankującej do godziny 14)
Tel. 32 299 03 13 (telefon na portiernię przy ulicy Stalowej, bezpośredni do Pań zajmujących się tankowaniem)
Czynna od poniedziałku do piątku od 7:00 do 21:30
Mapka, zdjęcia
Obsługa:
Obsługą stacji w godzinach dopołudniowych zajmuje się Pan, który jest powiadamiany przez ochronę po przejechaniu bramy wjazdowej przychodzący z biur położonych niedaleko miejsca tankowania.
W godzinach popołudniowych tankowaniem zajmują się Panie z portierni przy ulicy Stalowej, dlatego w tym czasie preferowany jest dojazd od tej właśnie strony.
Minusem obsługi na tej stacji jest absurdalny negatywny stosunek do dzieci - pasażerów jadących samochodem. Polecamy do rozwiązania ten problem osobom decyzyjnym w Milmecie.
Płatność:
gotówką
bezgotówkowo - po zawarciu umowy (obecnie dla osób tankujących większe ilości gazu)
Dojazd:
Wjazd od ulicy Stalowej, Baczyńskiego (preferowany w godzinach popołudniowych):
Po zjechaniu z drogi krajowej nr 86 na ulicę Baczyńskiego i przejechaniu około 150 metrów kierujemy się w prawo na ulicę Stalową W odległości około 200 metrów od ulicy Baczyńskiego po prawej stronie widać szlaban i wjazd na teren Milmetu. Wjazd tą bramą jest o tyle korzystny że zabieramy z portierni Panią zajmująca się tankowaniem i nie musimy czekać na stacji zanim przejdzie pieszo ok 500 metrów. Pani będzie bardzo wdzięczna jeżeli większość osób będzie podjeżdżać właśnie od tej strony.
Wjazd od ulicy Grota Roweckiego:
Po podjechaniu pod bramę firmy Milmet (TIMKEN) należy się udać na portiernię w celu poinformowania o zamiarze tankowania gazu CNG. Po telefonicznym kontakcie pana z ochrony z osobą odpowiedzialną za tankowanie wjeżdża się na teren zakładu i po przejechaniu ok 25 metrów od bramy znajdujemy stacje po lewej stronie.
Po zatankowaniu przechodzimy do pomieszczenia tuż obok stacji gdzie znajduje się komputer i kasa fiskalna w celu wystawienia rachunku bądź faktury. Przy pierwszym tankowaniu Pani wprowadza nasze dane do komputera wraz z numerem NIP w celach identyfikacyjnych.
Stacja znajduje się na terenie firm Vitkovice Milmet S. A, TIMKEN położonych bezpośrednio przy drodze krajowej nr 86
Date tech.:
Kompresor: SULZER C4N110-GR 45m3/h
Dystrybutory: Fillmaster PRO-TOP
Stanowiska: 1 (NGV-1)
Przejściówki: brak
Magazyn: 48szt. w oparciu o butle 80 litrów
Aktualizacje opisu:
02.11.2009, administrator: wprowadzono informację o otwarciu stacji, dodano tymczasowy numer telefonu
11.11.2009, tigercng: dodałem link do zdjęć stacji
15.11.2009, administrator: zmieniono godziny otwarcia stacji
29.12.2009, administrator: dodano dojazd do stacji (dzięki uprzejmości użytkownika Bendzi
05.02.2010, Bendzi: usunięto nagłówek AWARIA
01.04.2010, Bendzi: dodano nr telefonu do obsługi, zmieniono dojazd oraz płatność
Ostatnio zmieniony pn lip 25, 2011 00:41 przez Bendzi, łącznie zmieniany 30 razy.
WitamBendzi pisze:Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa stacji CNG w Sosnowcu?? Podobno jest zlokalizowana na terenie firmy Milmet zajmującej się produkcją butli gazowych. Słyszałem że stacja już funkcjonuje jednak nie wiem czy jest ogólnodostępna czy może ma dopiero być w przyszłości. Jeżeli dopiero mają ją otworzyć dla ludzi z zewnątrz to może ktoś się orientuje kiedy to będzie?
Stacja na dzień dzisiejszy jest stacją wewnętrzną na potrzeby wózków widłwych.
Są plany, aby była w przyszłości dostępna jak to napisał Bendzi "dla ludzi"
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 11, 2009 11:15 przez Grzywa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
administrator
- Administrator
CNG Sosnowiec
Dla zainteresowanych informacja ze źródła
:
Stacja znajduje się na terenie Firmy Vitkovice Milmet S. A Producenta Butli także do instalacji CNG
niestety nie jest jeszcze dostępna dla klientów indywidualnych z zewnątrz bez uprzedniejszego kontaktu telefonicznego . Obsługuje 2 pojazdy Firmowe Seat Altea XL oraz Fiat Doblo Cargo oraz kilkadziesiąt pojazdów Holdingu Vitkovice - różnych marek. ponadto zasilane gazem są również wózki widłowe firmy Linde . jak już pisałem powyżej istnieje możliwość ,,awaryjnego" zatankowania w godzinach 7.00-15.00 w późniejszych godzinach (poza pracą biura i księgowości) pojawia się jedynie problem z wystawieniem paragonu lub faktury. W przypadku chęci użytkowania - tankowania na bieżąco konieczna jest rozmowa z osobami odpowiedzialnymi za stację celem wydania dyskietki potrzebnej do ewidencji poboru gazu. Udostępnienie na zewnątrz jest opóźnione jednak w niedalekiej przyszłości będzie możliwość tankowania przez całą dobę . W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o nie w Pw lub na GG . W miarę możliwości odpowiem lub umówię na rozmowę w sprawie tankowania .
Zapraszam zainteresowanych na stronę Firmy gdzie znajdują się dokładne dane teleadresowe LINK PONIŻEJ
Pozdrawiam

ZDJĘCIA SĄ WŁASNOŚCIĄ UŻYTKOWNIKA I ROZPOWSZECHNIANIE ICH BEZ JEGO ZGODY W JAKIEJKOLWIEK FORMIE JEST ZABRONIONA !!!STRONA FIRMOWAhttp://www.vitkovice-milmet.pl/
Stacja znajduje się na terenie Firmy Vitkovice Milmet S. A Producenta Butli także do instalacji CNG
niestety nie jest jeszcze dostępna dla klientów indywidualnych z zewnątrz bez uprzedniejszego kontaktu telefonicznego . Obsługuje 2 pojazdy Firmowe Seat Altea XL oraz Fiat Doblo Cargo oraz kilkadziesiąt pojazdów Holdingu Vitkovice - różnych marek. ponadto zasilane gazem są również wózki widłowe firmy Linde . jak już pisałem powyżej istnieje możliwość ,,awaryjnego" zatankowania w godzinach 7.00-15.00 w późniejszych godzinach (poza pracą biura i księgowości) pojawia się jedynie problem z wystawieniem paragonu lub faktury. W przypadku chęci użytkowania - tankowania na bieżąco konieczna jest rozmowa z osobami odpowiedzialnymi za stację celem wydania dyskietki potrzebnej do ewidencji poboru gazu. Udostępnienie na zewnątrz jest opóźnione jednak w niedalekiej przyszłości będzie możliwość tankowania przez całą dobę . W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o nie w Pw lub na GG . W miarę możliwości odpowiem lub umówię na rozmowę w sprawie tankowania .
Zapraszam zainteresowanych na stronę Firmy gdzie znajdują się dokładne dane teleadresowe LINK PONIŻEJ
Pozdrawiam

ZDJĘCIA SĄ WŁASNOŚCIĄ UŻYTKOWNIKA I ROZPOWSZECHNIANIE ICH BEZ JEGO ZGODY W JAKIEJKOLWIEK FORMIE JEST ZABRONIONA !!!STRONA FIRMOWAhttp://www.vitkovice-milmet.pl/
Kod: Zaznacz cały
Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2009 22:55 przez rubik_70, łącznie zmieniany 4 razy.
Niech_MOC_będzie_Z_nami_Gazowcami_
-
Touran_CNG
Brak kasy w miiejscu sprzedaży
Jedynym w zasadzie problemem jak pisałem powyżej jest brak kasy po godzinie 14..00 czyli ani paragonu ani faktury nikt nie może wystawić czyli ......każde wydanie czy sprzedaż musi być według naszego prawa ewidencjonowane. i kupujący musi otrzymać dowód zakupu a tego po tej godzinie nikt nie wystawiTouran_CNG pisze:Czyli jak ktoś będzie chciał się zatankować to po uprzednim kontakcie telefonicznym będzie taka możliwość ??
Jest teoretyczna zgoda Zarządu aby auta tankować z zewnątrz . Pomieszczenie do wypisywania w bliskiej okolicy stacji już stoi. Kilka osób jest już przeszkolonych .Pozostaje jedynie kasa fiskalna i do dzieła (tankowania). Program też ma możliwość obsługi kasy fiskalnej więc....Być może większa ilość chętnych z zapytaniem o tankowanie zmobilizuje osoby odpowiedzialne do przyspieszenia realizacji projektu
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 22:27 przez rubik_70, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Touran_CNG
Zawsze można zapytać czy mogą wystawić dokument zakupu następnego dnia , albo zostawić znaczek i list żeby wysłali pocztą. Wszelkie rozwiązania są dobre , jeżeli ktoś potrzebuje załatwić sprawę w Katowicach , no i potem gnać do Tychów żeby się zatankować i zasuwać do Warszawy......... Czasem jestem w stolicy górnego śląska i tankowanie w Sosnowcu byłoby wygodniejsze. Pozdrawiam i dzięki za informację.
Informacja na temat udostępnieia stacji.
Po rozmowach z osobami odpowiedzialnymi informuję iż stacja w najbliższym czasie zostanie udostępniona publicznie. Organizowany jest zakup i pozwolenie na kasę fiskalną jak również oczekujemy na dokumenty niezbędne z UDT które powinny zostać dostarczone na dniach.
Do tego czasu stacja nie może świadczyć usług na zewnątrz .
W momencie otrzymania dokumentów niezbędnych poinformuję o tym na Forum.
P.S zainteresowanie społeczności na forum przyspieszyło procedurę końcową .
Informacja z ostatniej chwili dotycząca ceny CNG na stacjach w Europie (sobota) cena 1,54 euro za kg. !!! mam nadzieję że podyktowana kryzysem i wróci do normy bo zrównała się z ceną E95
Do tego czasu stacja nie może świadczyć usług na zewnątrz .
W momencie otrzymania dokumentów niezbędnych poinformuję o tym na Forum.
P.S zainteresowanie społeczności na forum przyspieszyło procedurę końcową .
Informacja z ostatniej chwili dotycząca ceny CNG na stacjach w Europie (sobota) cena 1,54 euro za kg. !!! mam nadzieję że podyktowana kryzysem i wróci do normy bo zrównała się z ceną E95
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Re: Brak kasy w miejscu sprzedaży
Święta racja.rubik_70 pisze:Być może większa ilość chętnych z zapytaniem o tankowanie zmobilizuje osoby odpowiedzialne do przyspieszenia realizacji projektu.
Jest nas kilkudziesięciu aktywnych, więc jak każdy chociaż trzy razy tam zadzwoni, to może coś przyśpieszy
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2009 00:37 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
-
tok.rzegorz74
- CNG car: Volvo S60 Bi-Fuel
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Moje źródło wskazuje orientacyjnie na początek marca - na stacji pozostał jeszcze montaż separatora oleju. Jak tylko będzie możliwość tankowania, umieszczę stosowny wpis na forum zgodny z naszymi standardami.tok.rzegorz74 pisze:jestem z jaworzna i też mnie interesuje stacja w sosnowcu kiedy tankować zaczną oficjalnie i gdzie dokładnie jest ta stacja
Jak już wcześniej wspomniałem, nic nie zaszkodzi tam zadzwonić i ich delikatnie ponękać. Niech wiedzą, że jest zapotrzebowanie ze strony klientów.
Link do stacji jest na naszej mapce na googlach:
http://maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&gl= ... 19226&z=16
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 12:02 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
Nękać można chyba Pana KK pod numerem telefonu 32 299-03-20
moderator> Bendzi, z założenia nie podajemy na forum personaliów bez zgody tej osoby. Dlatego pozwoliłem sobie na usunięcie danych. Co do telefonu też mam wątpliwości, ale...
moderator> Bendzi, z założenia nie podajemy na forum personaliów bez zgody tej osoby. Dlatego pozwoliłem sobie na usunięcie danych. Co do telefonu też mam wątpliwości, ale...
Ostatnio zmieniony wt lut 17, 2009 13:53 przez Bendzi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
poczochraniec
- CNG car: Volvo V70 bifuel