Witam
-
Witam
Przypadkiem doszukałem sie tego forum i ciesze sie niezmiernie bo własnie pisze prace magisterska z NGV (CNG) i fajnie bo moze bedzie mozna tu z kims pogadac o niektórych sprawach pozdrawiam forumowiczów
-
- Administrator
-
-
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Wiesz Grzywa, miałem już napisane coś znacznie bardziej humorystycznego i zgryźliwego na temat tego tytułu i pracy, ale się powstrzymałem. Napiszecie później, że się moderator wymądrza i nabija z przyszłych magistrówGrzywa pisze:Witam
... no cóż może taka praca naukowa pozwoli na wyeliminowanie takich błędów i zwiększenie świadomości dotyczącej CNG.
Pozdrawiam

-
-
-
-
- Moderator
Nie dogryzłem, a o własne propozycje nie zostałem wcześniej poproszony - więc nie uważam żeby był jakiś problem
Podaję propozycje w kolejności według własnej preferencji:
CNG - perspektywiczny rynek paliw do pojazdów w Polsce i UE
CNG - perspektywiczny rynek paliw samochodowych w ...
NGV - perspektywiczny rynek pojazdów w ...
NGV - perspektywiczny rynek samochodów w ...
Sprawdziłem też u Kopalińskiego, nie ma takiego słowa jak "perspektywistyczny" więc w propozycjach podałem "perspektywiczny". Tutaj nie będę się jednak upierał, gdyż to nie moja "branża"
Pozdrawiam, bez urazy

Podaję propozycje w kolejności według własnej preferencji:
CNG - perspektywiczny rynek paliw do pojazdów w Polsce i UE
CNG - perspektywiczny rynek paliw samochodowych w ...
NGV - perspektywiczny rynek pojazdów w ...
NGV - perspektywiczny rynek samochodów w ...
Sprawdziłem też u Kopalińskiego, nie ma takiego słowa jak "perspektywistyczny" więc w propozycjach podałem "perspektywiczny". Tutaj nie będę się jednak upierał, gdyż to nie moja "branża"

Pozdrawiam, bez urazy

-
- Moderator
Jeszcze to:netmajster pisze:A no i jeszce co do tego NGV czy lepiej bedzie użyc CNG jezeli chodzi o ngv to własnie czy mozna to nazywac paliwem czy technologią?
NGV (Natural Gas Vehicles) - pojazdy zasilane gazem ziemnym (czyli "samochód")
CNG (Compressed Natural Gas) - sprężony gaz ziemny (czyli "paliwo")
O technologii możemy mówić w kontekście "produkcji" CNG, czyli sprężania, osuszania i dystrybucji sprężonego gazu ziemnego.
-
dzięki za zaintresowanie i pomoc Tigercng wezme pod uwage propozycje oczywiście w takich sprawach musze konsultować sie z promotorem zobaczymy co on na to powie
jezeli chodzi o ta wspomniana technologie to mysle ze mozna tutaj powiedziec o NGV jako technologi napędzania ( zasilania danym paliwem)
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
jezeli chodzi o ta wspomniana technologie to mysle ze mozna tutaj powiedziec o NGV jako technologi napędzania ( zasilania danym paliwem)
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam