spalanie cng multipla

Problemy techniczne i pytania związane z eksploatacją samochodów
wieslaw
CNG car: fiat multipla

spalanie cng multipla

Post autor: wieslaw »

Witam użytkownikow mam problem i nie wiem co robic. Nie dawno kupilem multiple z fabryczna instalacja cng. Podczas legalizacji butli w Krakowie powiedzieli mi ze powinno mi wejsc gazu za 80zl i powinienem zrobic na tym gazie ok 500km. Na pierwszym tankowaniu weszlo mi gazu tylko za 60zl i zona zrobila na nim ok340km to okolo 40km mniej. Po drugim tankowaniu w Jasle za 60zl zrobila juz tylko 280km. Czym to idzie, ze jest taka duza roznica w km? Moze zima ma jakis wpyw na spalanie? Moze cos jest zatkane trzeba przeczyscic? (zawor itp?) Moze butle sa zle nabite gazem? Zaczynam sie coraz bardziej martwic tym spalaniem!! Prosze o porade bo sadze ze gdy nawet jak zatankuje samochod do pelna za 60 to powinienem zrobic ok 400km a nie 340 lub jak teraz 280km.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez wieslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
wieslaw
robert_m
CNG car: Multipla Bipower

Post autor: robert_m »

Jeżdżę już 3 lata na gazie ;P i w wersji bipower powinieneś po tankowaniu do pełna zrobić ok 400-430km jazdy mieszanej. w trasie robię do 520.
jeżeli masz wyniki na o poziomie 250-300, to uszkodzona jest cewka elektrozaworu którejś butli albo bezpiecznik (duże blisko podszybia).
Fiat Multipla 1,6 benz.+CNG bipower 2002
wieslaw
CNG car: fiat multipla

Post autor: wieslaw »

nie wiem co sie dzieje ,ze od pewnego czasu gdy jade multipla zostawia ona za soba bily dym z tlumika? zaczynam sie martwic czy to jest cos powaznego?
wieslaw
Awatar użytkownika
supermajku
CNG car: swift 4x4 mk2 lpg

Post autor: supermajku »

Jak wiemy fiat jest z Włoch. Może wybrali papieża? :lol:
Lepiej zredukować, niż później żałować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy w użytkowaniu CNG”