na start problemy ducato 2006r. 2,0
-
administrator
- Administrator
-
kaeste85
- CNG car: 4*Fiat Ducato, Iveco, Touran
rozumiem mam nadzieje że tak będzie , bo tak naprawdę kalkulacja jest słaba wcześniej było 9l*5,7= 51,3 za 100km
teraz: 14m3*2=28 za 100km (czyli 2zł, bo mam swoją sprężarkę, nie uwzględniłem kosztów amortyzacji i serwisu ) Gdyby liczyć cenę ze stacji to bym się sporo zastanawiał nad przejściem na cng, a tak to nawet przy tym spalaniu się opłaca.
pozdrawiam i szukam kolejnych aut na cng.
teraz: 14m3*2=28 za 100km (czyli 2zł, bo mam swoją sprężarkę, nie uwzględniłem kosztów amortyzacji i serwisu ) Gdyby liczyć cenę ze stacji to bym się sporo zastanawiał nad przejściem na cng, a tak to nawet przy tym spalaniu się opłaca.
pozdrawiam i szukam kolejnych aut na cng.
-
kaeste85
- CNG car: 4*Fiat Ducato, Iveco, Touran
dwa kupiłem w kłodzku tam chłopaki sprowadzają z niemiec, teraz szukam kolejnych, ale jest problem nie wiem gdzie kupić. Oglądałem auto z krakowa 2006r ducato cena 24000, masakra blacharka, dach wgnieciony, gdzies stuknięte, niby mechanicznie wszystko ok. ale koleś nie che złotówki spuścić trzyma cenę. Na allegro stoi też Iveco za 22000 też z krakowa, wcześniej ok. listopada jego cena wynosiła 29000, albo jest cos nie tak z autem albo komus bardzo zalezy na sprzedaży - to auto jest zasilane tylko cng. może macie kogoś lub wiecie kto by sprzedał jakies dobre auto na cng. Śmiało kupie dwie trzy sztuki.
pozdrawiam
pozdrawiam
problem ducato cng auto nie ma mocy
Witam !
Swoje ducato posiadam 2 lata i od czasu do czasu auto traciło moc ale od 2 tygodni jest gorzej auto ciagnie jakies 2-3 sekundy po czym obrotomierz jak zamurowany prawie staje w miejscu ciagnie tak jak by miał przyczepe 10 ton, robi tak w różnym zakresie obrotów
Serwis fiata rozkłada rece wiec sam postanowiłem cos zrobic
WYMIANA MAPSENSORA NIC NIE DAŁA
WYMIANA FILTRA GAZU I NIC
NOWE KABŁE I SWIECE
PODMIANKA CZUJNIKA POŁOŻENIA PRZEPUSTNICY NIC NIE DAŁA
ZASTANAWIAM SIE NAD PODMIANKA PRZEPŁYWOMIERZA CZYBA JEST ZAMONTOWANY W PRZEPUSTNICY TAK MI SIE WYDAJE
Gaz tankuje w domu nie mam osuszacza gaz Lw (dawniej GZ-41,5) MOZE TO WINA GAZU
po zatankowaniu na stacji GZ 50 E jest prawie ok czuc utrate mocy ale trzeba mocno sie wczuc zeby to odczuć
auto ogólnie zawsze było słabe ale ten typ tak ma 2.0 benzyna
Swoje ducato posiadam 2 lata i od czasu do czasu auto traciło moc ale od 2 tygodni jest gorzej auto ciagnie jakies 2-3 sekundy po czym obrotomierz jak zamurowany prawie staje w miejscu ciagnie tak jak by miał przyczepe 10 ton, robi tak w różnym zakresie obrotów
Serwis fiata rozkłada rece wiec sam postanowiłem cos zrobic
WYMIANA MAPSENSORA NIC NIE DAŁA
WYMIANA FILTRA GAZU I NIC
NOWE KABŁE I SWIECE
PODMIANKA CZUJNIKA POŁOŻENIA PRZEPUSTNICY NIC NIE DAŁA
ZASTANAWIAM SIE NAD PODMIANKA PRZEPŁYWOMIERZA CZYBA JEST ZAMONTOWANY W PRZEPUSTNICY TAK MI SIE WYDAJE
Gaz tankuje w domu nie mam osuszacza gaz Lw (dawniej GZ-41,5) MOZE TO WINA GAZU
po zatankowaniu na stacji GZ 50 E jest prawie ok czuc utrate mocy ale trzeba mocno sie wczuc zeby to odczuć
auto ogólnie zawsze było słabe ale ten typ tak ma 2.0 benzyna