Fuelmaker Model C3

Doświadczenia z eksploatacji przydomowych stacji CNG.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Fuelmaker Model C3

Post autor: bartekk »

Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2009 16:29 przez bartekk, łącznie zmieniany 1 raz.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Wprawdzie C3 to dawno nieprodukowany zabytek, ale warto spojrzeć na stronę pokazującą jego "regenerację". Zamiast zużytego oryginalnego modułu korbowo-tłokowego właściciel zainstalował moduł z kompresora do butli nurkowych :grin:
http://littlemetalshop.com/c3-transplan ... plant.html
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
TomaszH

Post autor: TomaszH »

Witam
Ponad dwa lata temu kupiłem od Pana z Koszalina powyższa sprężarkę C3, obiecał ze z serwisowaniem nie będzie problemu. Na dzień dzisiejszy mam problem a on stwierdza ze nie może mi pomóc. Jest to bardzo dziwne ponieważ dalej sprzedaje te sprężarki na Allegro i nie tylko. Opisałem sprawę po kurtce, jak ktoś chce więcej informacji, proszę o kontakt. Ostrzegam wszystkich.
Mam problem z C3, niby pompie gaz, ale w przewodzie który dochodzi do samochodu nie ma gazu. Może mi ktoś pomóc. Może znacie kogoś kto regeneruje jeszcze te zabytki.
VW CADDY ECO FUEL
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Sprawa pana Marka z Koszalina była już wielokrotnie poruszana publicznie i na PW w kontekście raczej negatywnym.
Z tego co mnie informowali inni klienci wiem, że C3 sprzedane przez niego są wyeksploatowane i pochodzą z jakieś zbankrutowanej firmy holenderskiej zakupione w cenie złomu. Chyba "Macomp" czy coś w tym stylu.

Zobacz na http://greenfuelstn.com/fuelmaker_parts.htm
Są tam zestawy naprawcze do C3 "Fuelmaker C3 Rebuild Kit" (czekają na dostawę - przyjmują zamówienia).
Ta sama firma sprzedaje je też na eBay.
Trudno jednak stwierdzić, czy problemy o których piszesz da się rozwiązać przez wymianę części z takiego zestawu, a jest on dość drogi (do FM4 kosztuje 475$).
Skontaktuj się z firmą NGV Autogas z Krakowa, może coś zaradzą.
Jeśli do wiosny (mam nieogrzewany garaż) nie znajdziesz rozwiązania, odezwij się do mnie na PW. Spróbuję sprawdzić co mu dolega.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przydomowe stacje CNG”