CZECHY | Potrzeba weryfikacji stacji CNG

Lista z linkami źródłowymi do wykazów stacji CNG w Europie. Doświadczenia i relacje z tankowania pojazdów poza granicami kraju.
administrator
Administrator

CZECHY | Potrzeba weryfikacji stacji CNG

Post autor: administrator »

Witam!

Dzisiaj znalazłem na zaprzyjaźnionym forum http://www.erdgasfahrer-forum.de/index.php mapę stacji CNG w Czechach w języku niemieckim. Pojawiło się na niej kilka nowych stacji, które nie były wymienione w wykazie na stronie www.cng.cz . Chodzi o stacje CNG:
- Ostrava, Vitkowice (wstępnie ją wprowadziłem, ale uważam że podana pozycja stacji wymaga doprecyzowania);
- Havirov, ul. Těšínská;
- Horni Sucha, Těrlická;
- Usti nad Łabą;
- Semily;
- Lysa nad Labem;

Mapa stacji CNG w Czechach na maps.google.de tutaj

Nasza mapa stacji CNG w Czechach w języku polskim tutaj

Stąd moja prośba do wszystkich osób ze Śląska oraz przejeżdżających przez Czechy w okolicy Ostravy. Czekamy na Wasze informacje o tych stacjach...
Karol Wieczorek
Ales
CNG car: Opel combo tour 1,6 CNG

Re: CZECHY | Potrzeba weryfikacji stacji CNG

Post autor: Ales »

administrator pisze:Witam!

Dzisiaj znalazłem na zaprzyjaźnionym forum http://www.erdgasfahrer-forum.de/index.php mapę stacji CNG w Czechach w języku niemieckim. Pojawiło się na niej kilka nowych stacji, które nie były wymienione w wykazie na stronie www.cng.cz . Chodzi o stacje CNG:
- Ostrava, Vitkowice (wstępnie ją wprowadziłem, ale uważam że podana pozycja stacji wymaga doprecyzowania);
- Havirov, ul. Těšínská;
- Horni Sucha, Těrlická;
- Usti nad Łabą;
- Semily;
- Lysa nad Labem;

Mapa stacji CNG w Czechach na maps.google.de tutaj

Nasza mapa stacji CNG w Czechach w języku polskim tutaj

Stąd moja prośba do wszystkich osób ze Śląska oraz przejeżdżających przez Czechy w okolicy Ostravy. Czekamy na Wasze informacje o tych stacjach...
Czesc. Jestem z Ostravy zrozumiem po polski lub napisacz coz neijest take samowite! Stazie gazu ziemnego do nawigacii jest mozliwe znalaszcz na www.poi.cz wystaczi szukat = hledej "CNG"

Jestem z Ostravy, polski zrozumieć, ale nie jest łatwo napisać coś. Stacji CNG na liście, kliknij na www.poi.cz, szukaj =hledej "CNG". Możesz go przesłać do nawigacji.

Gdzie stwierdza się "CngCard" jest możliwe tankować tylko po zawarciu umowy, lub gotówką w tym czasie!!!AK

Aleš Krawczyk
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 11:03 przez Ales, łącznie zmieniany 2 razy.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Dzięki Aleś za wypowiedź! Nie jednemu przydadzą się Twoje informacje :)

Mam od razu pytanie - jak wygląda kwestia tankowania na stacji Milmetu w Ostravie? Czy naprawdę istnieje tam możliwość płacenia tylko kartami płatniczymi?

Drugie pytanie. Czy wykaz stacji CNG na stronie www.cng.cz jest kompletny? Czy istnieją jakieś inne stacje spoza tego wykazu w Czechach?
Karol Wieczorek
Ales

Kwestia MILMET - Vitkovice wygląda tak: NGV1,Dwa stanowiska, ale uważaj!
Stoisko numer "1" jest uszkodzony!
Możliwość płacenia tylko karty kredytowe Visa, Masterkard! GPS dla wszystkich stacji w Czechach są www.poi.cz (Stworzyłem) lub pełna lista www.cng.cz

Mam pytanie. Jak na stacji CNG w Cieczyne? Gdzie i kiedy będzie otwarte? Dzięki i życzę miłego dnia. Aleš

administrator pisze:Dzięki Aleś za wypowiedź! Nie jednemu przydadzą się Twoje informacje :)

Mam od razu pytanie - jak wygląda kwestia tankowania na stacji Milmetu w Ostravie? Czy naprawdę istnieje tam możliwość płacenia tylko kartami płatniczymi?

Drugie pytanie. Czy wykaz stacji CNG na stronie www.cng.cz jest kompletny? Czy istnieją jakieś inne stacje spoza tego wykazu w Czechach?
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 12:09 przez Ales, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kefasps
CNG car: Opel Zafira 2005

Stacja w Jeseniku

Post autor: kefasps »

Wczoraj byłem przejazdem w Jeseniku, a właściwie to brak gazu mnie do tego zmusił.
Krótko podam że przy lokalnym kursie PLN/CZK = 0,1653zł i cenie kg CNG 23,50 CZK okazuje się że cena CNG w CZ jest wysoka tj. 3,884zł/kg.

Proszę przeanalizować zdjęcia. Generalnie stacja jest w centrum i płaci się gotówką.
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
1wiatr
CNG car: Zafira CNG

Post autor: 1wiatr »

W ostatnim czasopiśmie »Czas na gaz« na stronie 14 i 16 jest zamieszczona mapka i tabela z rozmieszczeniem stacji CNG na terenie Czech. Nie mam niestety pod ręką skanera ani aparatu żeby załączyć zdjęcia. Czasopismo to można otrzymać bezpłatnie np. w Toruniu w stacji CNG. :smile:
Ales

Milmet stacja CNG w Ostrawie.

Pragniemy poinformować, że ze względu na planowane zamknięcie drogi lokalne segmencie rosyjski od skrzyżowania komunikacji Štramberská w okresie od 22.07.2011 do 11.09.2011 nie jest otwarte dla publiczności stacji CNG Rosja ul.

Oferujemy Państwu możliwość zwolnienia do stacji CNG wewnątrz Vitkovice, wejście przez budynek bramny nr 18 (naprzeciwko CEZ Arena), wraz z usługami do portierni. W przypadku wymogu gromadzenia wjazdu, prosimy o odroczenie do zabezpieczenia małych otoczenia.

Wydajność systemu jest taka sama. Możesz również wykonać na tej samej stacji na rosyjski, ale przyjedzie do portierni 18, naprzeciwko ARENA CEZ. Z pomocą strażników podczas jazdy w wyścigu, przejdź do stacji CNG i znowu przez portierni 18-sze podczas jazdy na zewnątrz.

49°48'21.469"N, 18°15'3.392"E

Chtěli bychom Vás informovat, že vzhledem k plánované uzavírce místní komunikace Ruská v úseku od křižovatky s komunikací Štramberskou v době od 22.7.2011 do 11.9.2011 nebude přístupná veřejná plnící stanice CNG ul. Ruská.

Nabízíme Vám možnost náhradního plnění na stanici CNG uvnitř areálu Vítkovic, vjezd přes vrátnici č.18 (naproti ČEZ arény), v doprovodu služby na této vrátnici. V případě kumulace požadavku na vjezd Vás žádáme o malé posečkání na zajištění doprovodu.
Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2011 09:41 przez Ales, łącznie zmieniany 2 razy.
rugon106
CNG car: Fiat Doblo Cargo

stacja cng Jesenik

Post autor: rugon106 »

W Jeseniku jeśli ktoś nie wie gdzie jest stacja należy zapytać o lokalizacje szpitala / Nemocnice , stacja jest dokładnie prawie przy szpitalu. Wiem bo sam sprawdziłem. Płatnośc tylko gotówką, w przeciwieństwie do stacji w Libercu do której nie tak prosto trafić. Tam można karta , ale trzeba określić się za ile i to raczej w górę kwoty w koronach. Potem róźnicę na koncie do karty widać przy zwrocie. Taki to czeski nowy obyczaj w Libercu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Europie”