przeróbka Fiata Seicento z LPG na CNG co sądzicie ?

Modele pojazdów do 3,5 t marki Fiat zasilane CNG.
Awatar użytkownika
rubik_70

przeróbka Fiata Seicento z LPG na CNG co sądzicie ?

Post autor: rubik_70 »

Witam .
Ponieważ użytkuję dwa pojazdy służbowe zasilane CNG i znam zalety i wady w pojazdach nowych, w zasadzie co do nowego pojazdu na CNG nie trzeba mnie przekonywać . Jednak sam posiadam Fiata Seicento Hobby 1100 z instalacją LPG i przebiegiem 113tyś km zastanawiam się nad zmianą instalacji na CNG . Co sądzicie o tym?
Czy ktoś to już przerabiał i jakie są koszty takiego przedsięwzięcia ? Koszt butli mnie nie dotyczy gdyż jako pracownik zakupię ją względnie tanio , jeżeli chodzi o resztę ? co mogę zaadoptować a co muszę zakupić i gdzie ?

Pozdrawiam
zibio76
CNG car: brak

sejo i CNG

Post autor: zibio76 »

mój znajomy w swojej firmie ma cieniasa 1.1 VAN a raczej 1.2 60 KM bo zmienił silnik i ma zamontowany CNG, przejechali na tym już ok 60 tys km bez żadnych problemów, najlepsze z tego wszystkiego jest spalanie - niecałe 5m3 gazu :), butla jedna z tyłu chyba 60 kg, co do rodzaju instalacji to nie wiem
sam mam seicento 1.1 VAN z 99r i cały czas wałkuję ten temat, jednak na razie z braku stacji (najbliższa 30 km) i ceny LPG (mam instalkę) cierpliwie czekam... jak się dowiadywałem u jednych fachowców koszt założenia do mojego auta to ok 3-3,2 tys zł (jedna butla, wtrysk jednopunktowy), tylko strasznie dużo miejsca na pace zajmuje :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fiat”