Raz w roku czyszczę przepustnice w swojej zafirze, objawem powodu czyszczenia mojej przepustnicy jest nierówna praca silnika na biegu jałowym, na luzie obroty "skaczą".
Do czyszczenia przepustnicy będą potrzebne następujące rzeczy:
uszczelka pod przepustnicy (koszt w aso około 6zł)
nitro lub inny preparat do czyszczenia
pędzelek
zapasowe zaciski
narzędzia: najważniejszy to śrubokręt oraz kombinerki.
Proszę poczekać aż silnik oraz płyny wystygną.
Do przepustnicy dochodzimy od strony filtra powietrza, po kolei zdejmujemy wszystkie plastyki i doloty od filtra powietrza, można też odkręcić sam zacisk przy samej przepustnicy, ale skoro bierzemy się za czyszczenie to warto też wyczyścić ten plastik i rury od filtra powietrza.
Po odłączeniu dolotu powietrza możemy odłączyć gumowe rurki podłączone do przepustnicy, w tym celu używamy kombinerek, ściskamy zacisk i go zsuwamy, proszę się nie martwić nic z nich nie wyleci no może kilka ml płynu chłodniczego.
Jak już odłączymy rurki możemy odkręcić śruby które trzymają przepustnice z korpusem silnika. Proszę uważać aby uszczelka nie wpadła do środka.
Jak już wszystko odkręcimy otrzymamy coś takiego:
Proszę pamiętać że przepustnica jest zintegrowana z silniczkiem krokowym w którym jest dużo elektroniki i nie wolno tego traktować zbyt dużą ilością płynu. Ja to czyściłem pędzelkiem moczonym w rozpuszczalniku nitro.
Warto też przedmuchać wszystkie wloty i wyloty w przepustnicy.
Po wyczyszczeniu przepustnicy, zakładamy nową uszczelkę i skręcamy wszystko razem.
W moim przypadku po wyczyszczeniu przepustnicy silnik pracował równiutko bez "wahań"
Galeria: tutaj