Astra 1,4 cng
Astra 1,4 cng
Witam. Jestem tu nowy więc na początku wszystkich witam i serdecznie pozdrawiam. Mam takie pytanko. Prawdopodobnie będę za niedługo właścicielem astry 1,4. Autko przywiezione jest z Włoch i ma zamontowaną instalację cng. I tu pytanko co z tym fantem zrobić. Do tej pory jeździłem punto 1,2 z instalacją lpg i byłem bardzo zadowolony. Autko już oglądałem jest to 2002 rocznik niestety nic nie wiem o instalacji podobno była orginalnie montowana. Jest to wersja 5 drzwiowa a butla znajduje się w bagażniku więc można powiedzieć że bagażnika brak
. Przebieg autka jeżeli orginał to 130 tyś.km. Na jakimś module prawdopodobnie od gazu był napis pitagora(reszty symboli nie pamiętam). Więcej pewnie będę wiedział jutro. I tu mam pytanko na co powinienem jeszcze przy takiej instalacji zwrócić uwagę i czy warto taką instalację wypróbować czy lepiej zdemontować i pomyśleć o lpg? Przeraża mnie to że w Krakowie są tylko dwie stację gdzie można takie autko zatankować i cena cng jest wyższa od lpg. Z góry dziękuję za wskazówki i wszelką pomoc. Pozdrawiam
I jak z zakupem?
Cena CNG wyższa, ale konsumpcja niższa. Generalnie jestem zadowolony z mojej Astry, ale ja mam Fabryczna instalację.
Astra Caravan CNG 2004