Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
SzymcioS
CNG car: Zafira B 1.6 CNG /2007

Post autor: SzymcioS »

Podałem - a jednak! Poczekamy - zobaczymy! Jestem dobrej myśli, przecież na podstawie VIN był przydział do kampanii.
SzS
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Ciekawe, co oni chcą sprawdzać przez tydzień? Pomijając sprawę, że kampania była już sprawdzana przez GM Poland, to wystarczy wklepać VIN i nacisnąć Enter. To ma trwać tydzień czasu?
Może pechowo trafiłeś na kogoś mało zorientowanego...
Zobaczmy jeszcze, jak inni Koledzy sobie poradzą.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

A ja dziś odebrałem swój samochód po akcji naprawczej (wymiana zbiorników), wymianę dokonał serwis opla energozam ASO, wiec już 3 samochody są po akcji naprawczej. Wszystko odbyło się bardzo profesjonalnie, jestem bardzo zadowolony, samochód zostawiłem w ASO na 2 dni.

Ps. Jeszcze tylko przydało by się aby rzecznik prasowy GM poczytał trochę o CNG i z Oplem CNG w Polsce będzie wszystko ok.
ekobi
CNG car: Opel Zafira A 1,6 CNG 2005

Post autor: ekobi »

bartekk pisze: Jeszcze tylko przydało by się aby rzecznik prasowy GM poczytał trochę o CNG i z Oplem CNG w Polsce będzie wszystko ok.
Bartek ma dziś dobry humor :wink:
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Właśnie wysłałem swoje dane do sprawdzenia i zapisania się na akcje servisową GM! Teraz tylko czekać na zaproszonko :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
adam_k27
CNG car: Opel Zafira 1.6 CNG 2004

Post autor: adam_k27 »

Panowie bo trochę mi się to już miesza i chciałbym się upewnić.

kampania 10-C-47 dotyczy wymiany butli i owa wymianę można przeprowadzić w Energozamie w Zamościu? dobrze mówię?

Czego zaś dotyczy kampania 08-R-010? Czy jest jeszcze szansa aby się na nią załapać?
tigercng
Moderator

Witam,

1. Kampania 10-C-47 dotyczy wymiany tuleji i cewek elektrozaworów przy butlach (tylko).
2. Kampanię 10-C-47 prowadzi Polmot Auto w Kielcach (nie Energozam, a już na pewno nie w Zamościu).
3. Kampania 08-R-010 dotyczy wymiany butli wraz z całym osprzętem. W skład nowego zestawu części wchodzi oczywiście także to, co jest wymieniane w ramach 10-C-47.
4. Kampanię 08-R-010 prowadzi Energozam w Lublinie.
5. Jak najbardziej jest szansa. Twoje dane, dzięku uprzejmości GM Poland, były już sprawdzone dwukrotnie, ostatnio miesiąc temu - nie masz niewykonanych kampanii. Jeśli masz drugie auto, albo masz na myśli kogoś innego, zawsze można sprawdzić to bezpośrednio w dowolnym ASO, ew. przesłac do mnie, to sprawdzę w GM.

PS. w programie Turbo-Kamera trochę namieszali z tym co i gdzie się wykonuje. Tu dokładnie to opisałem.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 7 razy.
BIGMARIO

Dzięki za sprostowanie, bo też mi się już troszkę pomieszały te kampanie :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Jak wyglądała akcja serwisowa w Niemczech można przekonać się po równie bogatej dyskusji na erdgasfahrer-forum.de. Jest to o tyle ciekawe, że jej wdrażanie było rozpoczęte półtora roku temu...

http://www.erdgasfahrer-forum.de/viewtopic.php?t=6309
Karol Wieczorek
BIGMARIO

A nam robią wielką łaskę że się nad nami zlitują, jak zwykle jesteśmy "100 lat" za małpami :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
Bieganek
CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002

Post autor: Bieganek »

Kłaniam się nisko Kolegom za próby bezpośredniego nacisku na GM. Dzięki!
Z żalem stwierdzam, że żadna z pytanych przeze mnie ASO w Poznaniu i okolicach nie chce się podjąć pośredniczenia w rozliczeniach centrali z podwykonawcą.
Jednocześnie mam pytanie praktyczne (jakoś tak się powtarzam): czy akcja butelczyna się dzieje? Z Energozamu nie sposób dowiedzieć się konkretów, a dla mnie naprawdę cenną informacją byłaby choć przybliżona data wymiany.
Pozdrawiam!
SzymcioS
CNG car: Zafira B 1.6 CNG /2007

Post autor: SzymcioS »

Witam Kolegów!

Potwierdziłem jutrzejszą wizytę w Kielcach, wygląda obiecująco, po wykonaniu akcji poinformuję jak poszło -(ja pod 10-C-47).

Pozdrawiam,
SzS
zbiru25
CNG car: ComboC CNG

Post autor: zbiru25 »

Witam kolegów;
Wlasnie dzisiaj wykonalem w swoim Combo CNG kampanie dot wymiany zaworow butli (3 sztuki) w serwisie w Kielcach Cala akcja trwala niecale 2 godziny i mam nowe zawory za free;)) nie mowiac juz o bezpieczenstwie. O forum dowiedzialem sie wlasnie w ASO OPLA POLMOT Auto na krakowskiej. Mam samochod z importu prywatnego dlatego obawialem sie ze akcja moze nie dotyczyc mojego auta ale mimo wszystko zrobili... Mysle ze innym tez wykonaja to tylko kwestia czasu bo podobno sa 2 rodzaje zaworow i nie wiadomo ktore sa w waszym samochodzie. Pytajcie o szczegóły jesli chcecie wiedziec wiecej
zbiru25
CNG car: ComboC CNG

Post autor: zbiru25 »

konrad pisze:W jednej z książeczek serwisowych zatytułowanej "monovalent plus" znalazłem tzw. wklejkę fabryczną z nr vin, datą pierwszego odbioru instalacji numerami zbiorników itd. Po dokładniejszym wczytaniu zobaczłem że numery zbiorników są przekreślone a pod nimi ręczny dopisek "patrz strona 1 i 2. na tych stronach znajdują się kolejne wklejkina których znajdują się inne numery i okres od września 2010 do września 2030 wyciągam z tego wniosek mam nadzieje trafny że moje autko przeszło wymianę butli
Tak miales juz wymienione butle w DE na nowe ale czy masz na nie dokumenty krajowe tj badania odbiorcze Polskiego TDT dopuszczajace te zbiorniki do eksploatacji?
tigercng
Moderator

zbiru25 pisze:podobno sa 2 rodzaje zaworow i nie wiadomo ktore sa w waszym samochodzie.
Witam,
są dwa rodzaje elektrozaworów, Rotarex i LandiRenzo. Tuleje pękają równo w jednych i drugich.
Jaki typ jest w waszym samochodzie wiadomo po numerze VIN. W ASO to dokładnie sprawdzają, bo muszą zamówić właściwy zestaw części do kampanii.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”