Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Ciekawe, co oni chcą sprawdzać przez tydzień? Pomijając sprawę, że kampania była już sprawdzana przez GM Poland, to wystarczy wklepać VIN i nacisnąć Enter. To ma trwać tydzień czasu?
Może pechowo trafiłeś na kogoś mało zorientowanego...
Zobaczmy jeszcze, jak inni Koledzy sobie poradzą.
Może pechowo trafiłeś na kogoś mało zorientowanego...
Zobaczmy jeszcze, jak inni Koledzy sobie poradzą.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
A ja dziś odebrałem swój samochód po akcji naprawczej (wymiana zbiorników), wymianę dokonał serwis opla energozam ASO, wiec już 3 samochody są po akcji naprawczej. Wszystko odbyło się bardzo profesjonalnie, jestem bardzo zadowolony, samochód zostawiłem w ASO na 2 dni.
Ps. Jeszcze tylko przydało by się aby rzecznik prasowy GM poczytał trochę o CNG i z Oplem CNG w Polsce będzie wszystko ok.
Ps. Jeszcze tylko przydało by się aby rzecznik prasowy GM poczytał trochę o CNG i z Oplem CNG w Polsce będzie wszystko ok.
-
tigercng
- Moderator
Witam,
1. Kampania 10-C-47 dotyczy wymiany tuleji i cewek elektrozaworów przy butlach (tylko).
2. Kampanię 10-C-47 prowadzi Polmot Auto w Kielcach (nie Energozam, a już na pewno nie w Zamościu).
3. Kampania 08-R-010 dotyczy wymiany butli wraz z całym osprzętem. W skład nowego zestawu części wchodzi oczywiście także to, co jest wymieniane w ramach 10-C-47.
4. Kampanię 08-R-010 prowadzi Energozam w Lublinie.
5. Jak najbardziej jest szansa. Twoje dane, dzięku uprzejmości GM Poland, były już sprawdzone dwukrotnie, ostatnio miesiąc temu - nie masz niewykonanych kampanii. Jeśli masz drugie auto, albo masz na myśli kogoś innego, zawsze można sprawdzić to bezpośrednio w dowolnym ASO, ew. przesłac do mnie, to sprawdzę w GM.
PS. w programie Turbo-Kamera trochę namieszali z tym co i gdzie się wykonuje. Tu dokładnie to opisałem.
1. Kampania 10-C-47 dotyczy wymiany tuleji i cewek elektrozaworów przy butlach (tylko).
2. Kampanię 10-C-47 prowadzi Polmot Auto w Kielcach (nie Energozam, a już na pewno nie w Zamościu).
3. Kampania 08-R-010 dotyczy wymiany butli wraz z całym osprzętem. W skład nowego zestawu części wchodzi oczywiście także to, co jest wymieniane w ramach 10-C-47.
4. Kampanię 08-R-010 prowadzi Energozam w Lublinie.
5. Jak najbardziej jest szansa. Twoje dane, dzięku uprzejmości GM Poland, były już sprawdzone dwukrotnie, ostatnio miesiąc temu - nie masz niewykonanych kampanii. Jeśli masz drugie auto, albo masz na myśli kogoś innego, zawsze można sprawdzić to bezpośrednio w dowolnym ASO, ew. przesłac do mnie, to sprawdzę w GM.
PS. w programie Turbo-Kamera trochę namieszali z tym co i gdzie się wykonuje. Tu dokładnie to opisałem.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 7 razy.
-
administrator
- Administrator
Jak wyglądała akcja serwisowa w Niemczech można przekonać się po równie bogatej dyskusji na erdgasfahrer-forum.de. Jest to o tyle ciekawe, że jej wdrażanie było rozpoczęte półtora roku temu...
http://www.erdgasfahrer-forum.de/viewtopic.php?t=6309
http://www.erdgasfahrer-forum.de/viewtopic.php?t=6309
Karol Wieczorek
-
Bieganek
- CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
Kłaniam się nisko Kolegom za próby bezpośredniego nacisku na GM. Dzięki!
Z żalem stwierdzam, że żadna z pytanych przeze mnie ASO w Poznaniu i okolicach nie chce się podjąć pośredniczenia w rozliczeniach centrali z podwykonawcą.
Jednocześnie mam pytanie praktyczne (jakoś tak się powtarzam): czy akcja butelczyna się dzieje? Z Energozamu nie sposób dowiedzieć się konkretów, a dla mnie naprawdę cenną informacją byłaby choć przybliżona data wymiany.
Pozdrawiam!
Z żalem stwierdzam, że żadna z pytanych przeze mnie ASO w Poznaniu i okolicach nie chce się podjąć pośredniczenia w rozliczeniach centrali z podwykonawcą.
Jednocześnie mam pytanie praktyczne (jakoś tak się powtarzam): czy akcja butelczyna się dzieje? Z Energozamu nie sposób dowiedzieć się konkretów, a dla mnie naprawdę cenną informacją byłaby choć przybliżona data wymiany.
Pozdrawiam!
Witam kolegów;
Wlasnie dzisiaj wykonalem w swoim Combo CNG kampanie dot wymiany zaworow butli (3 sztuki) w serwisie w Kielcach Cala akcja trwala niecale 2 godziny i mam nowe zawory za free;)) nie mowiac juz o bezpieczenstwie. O forum dowiedzialem sie wlasnie w ASO OPLA POLMOT Auto na krakowskiej. Mam samochod z importu prywatnego dlatego obawialem sie ze akcja moze nie dotyczyc mojego auta ale mimo wszystko zrobili... Mysle ze innym tez wykonaja to tylko kwestia czasu bo podobno sa 2 rodzaje zaworow i nie wiadomo ktore sa w waszym samochodzie. Pytajcie o szczegóły jesli chcecie wiedziec wiecej
Wlasnie dzisiaj wykonalem w swoim Combo CNG kampanie dot wymiany zaworow butli (3 sztuki) w serwisie w Kielcach Cala akcja trwala niecale 2 godziny i mam nowe zawory za free;)) nie mowiac juz o bezpieczenstwie. O forum dowiedzialem sie wlasnie w ASO OPLA POLMOT Auto na krakowskiej. Mam samochod z importu prywatnego dlatego obawialem sie ze akcja moze nie dotyczyc mojego auta ale mimo wszystko zrobili... Mysle ze innym tez wykonaja to tylko kwestia czasu bo podobno sa 2 rodzaje zaworow i nie wiadomo ktore sa w waszym samochodzie. Pytajcie o szczegóły jesli chcecie wiedziec wiecej
Tak miales juz wymienione butle w DE na nowe ale czy masz na nie dokumenty krajowe tj badania odbiorcze Polskiego TDT dopuszczajace te zbiorniki do eksploatacji?konrad pisze:W jednej z książeczek serwisowych zatytułowanej "monovalent plus" znalazłem tzw. wklejkę fabryczną z nr vin, datą pierwszego odbioru instalacji numerami zbiorników itd. Po dokładniejszym wczytaniu zobaczłem że numery zbiorników są przekreślone a pod nimi ręczny dopisek "patrz strona 1 i 2. na tych stronach znajdują się kolejne wklejkina których znajdują się inne numery i okres od września 2010 do września 2030 wyciągam z tego wniosek mam nadzieje trafny że moje autko przeszło wymianę butli
-
tigercng
- Moderator
Witam,zbiru25 pisze:podobno sa 2 rodzaje zaworow i nie wiadomo ktore sa w waszym samochodzie.
są dwa rodzaje elektrozaworów, Rotarex i LandiRenzo. Tuleje pękają równo w jednych i drugich.
Jaki typ jest w waszym samochodzie wiadomo po numerze VIN. W ASO to dokładnie sprawdzają, bo muszą zamówić właściwy zestaw części do kampanii.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.