Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
ludzik
CNG car: Opel Zafira 1.6 CNG Monovalent '2004

Post autor: ludzik »

A ja mam pytanie do kolegów z wymianą butli 'załatwioną' w Łomiankach: czy otrzymaliście do płacenia jakiekolwiek rachunki z TDT?
Ja w Lublinie dostałem i zastanawiam się, czy to lokalny wybryk, czy rozwiązanie systemowe (wcześniejsza dyskusja na ten temat nie przyniosła jednoznacznej odpowiedzi).
Nic z TDT nie dostałem. Ktoś wcześniej pisał, że to w Lublinie wysyłają właśnie faktury i to kwestia źle rozwiązanego rozliczenia stacji naprawczej w TDT. Jak jest faktycznie, nie mam pojęcia.
Opel Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2004'

Obrazek
zdzich
CNG car: Zafira 1,6 cng 2004r

wymiana butli

Post autor: zdzich »

Witam serdecznie kolegów.Nie miałem czasu wcześniej opisać mojej akcji wymiany butli człowiek zagoniony pracą.W dniu 18.04.2014 o godzinie 0:30 wyjechaliśmy wraz z żoną z Poznania do Warszawy a konkretnie do Łomianek.O godzinie 5:10 byliśmy na miejscu.Do otwarcia zakładu mieliśmy trochę czasu, więc krótka drzemka,śniadanie i o godz.ósmej przyszedł bardzo miły pan z obsługi poprosił o kluczyki i wjechał na podnośnik.Pan w biurze przyjmujący zlecenie powiedział że jest dla nas przygotowane auto zastępcze(mile to mnie zaskoczyło).Nie skorzystaliśmy z tej miłej propozycji gdyż byłem zmęczony podróżą i pojechaliśmy autobusem a potam metrem do centrum.Powróciliśmy do Łomianek około godz.12tej i tu kolejne zaskoczenie. Przemiły pan mnechanik poinformował że jedziemy zatankować gaz.Pomimo że przed nami tankował się duży samochód służb miejskich(śmieciarka)i brał dużo gazu, do moich nowych butli weszło ponad 24m3 :lol: Po powrocie na warsztat pan mechanik wjechał na podnośnik i pokazał mi nowiusieńkie butle wraz z zaworami i całą wiązką.Po sprawdzeniu szczelności i zamontowaniu osłon auto było gotowe do odbioru i o godzinie 15tej wracaliśmy do Poznania.Wróciliśmy do domu na gazie tam zatankowanym i pozostało jeszcze na kilkadziesiąt kilometrów jazdy po mieście,w sumie wyszło 365km.Tak więc jestem zadowolony z wymiany, poprzednie butle przy tankowaniu bardzo głośno gwizdały natomiast te słychać lekki szum przy napełnianiu i troszkę głośniejszy przy wyrównywaniu ciśnienia w trakcie ładowania gazu.Jeżeli ta kampania bezpieczeństwa mialaby trwać dłużej poleciłbym każdemu z użytkowników właśnie firmę w Łomiankach.Obsługa jest tam fachowa,i miła.kierownictwo stacji jest bardzo sympatyczne i kompetentne.pomimo że moje dokumenty wpłyneły w ostatnich dniach marca usługa została wykonana i to bardzo starannie i dokładnie.Jeszcze raz miłe słowa chcę przekazać całej załodze, są naprawdę dobrzy w tym co robią.Pan Gutkowski kieruje superdobrą załogą i należą się jemu słowa uznania. No i co jest jeszcze bardzo ważne,nie musiałem płacić za badania techniczne tak jak to mieli koledzy którzy muszą ponieśc koszty za badania dozorowe wykonane w innych miastach.
zdzich
Bieganek
CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002

Post autor: Bieganek »

To krzepiące, że można tę akcję było przeprowadzić w cywilizowany sposób!
Z jednej strony wymianę butli traktuję jak niesamowity, nieprzewidywalny prezent od losu - i choćby dlatego wszystkim zaangażowanym w zorganizowanie, informowanie i realizowanie akcji bardzo dziękuję.
Z drugiej... W Lublinie o aucie zastępczym nie było mowy, zaoferowano jedynie podwózkę do centrum miasta (ASO Opla jest na peryferiach). Fakt, że wymiana butli miała miejsce nie w ASO, a w podnajętym warsztacie, zmuszała do opłacenia noclegu - mimo dostawy auta wczesnym rankiem! No i ten nieszczęsny lubelski TDT. Z Waszych wypowiedzi wynika, że tylko w Lublinie wystawiają użytkownikowi auta rachunek na 199 zł, choć powołując się na obowiązujące w całej Polsce prawo.
Niby 199 zł to niewiele (plus nocleg), ale niesmak pozostał.

Pozdrawiam!
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Koledzy, proponuję nie porównywać w ten sposób ASO w obu miastach, które lepsze a które gorsze. W jednym i drugim miejscu odpowiedzialne osoby wykazały maksimum dobrej woli i zaangażowania. Nie uniknięto wprawdzie drobnych nieporozumień (rachunki z TDT w Lublinie i kabelki w złączu w Łomiankach), ale nie myli się ten, kto nic nie robi.

Panom Krzysztofowi Kusykowi z Lublina i panu Mariuszowi Gutkowskiemu z Łomianek należą się naprawdę bardzo wielkie podziękowania :grin: :grin: :grin:
Paweł K Rzeszów
CNG car: Zafira 2003r.

Post autor: Paweł K Rzeszów »

tigercng pisze:... Nie uniknięto wprawdzie drobnych nieporozumień (rachunki z TDT w Lublinie i kabelki w złączu w Łomiankach), ale nie myli się ten, kto nic nie robi.
Witam :)
W moim przypadku te nieszczęścia poszły w parze - kabelki w złączu też w Lublinie ... :mad: , ale dzięki Ci Andrzeju i dzięki Ci Łukaszu - zgodnie z waszą instrukcją połączyłem te kabelki i butle odblokowane :wink: , szkoda bo mogłem wcześniej się z wami kontaktować - niepotrzebnie demontowałem tylną osłonę , żeby dostać się do wtyczki wystarczy demontaż przedniej ... no ale - mogę znów się cieszyć pełnym zasięgiem co w moim przypadku na trasie przy pełnym załadunku 6-ciu osobach na pokładzie , z trumną na dachu , klimatyzacją i dodatkowo po górach to 390km - dla mnie rewelacja :wink:
Co do rachunków z lubelskiego tdt zobaczymy - mam napisać pismo do dyrektora lubelskiego tdt . Jak będę coś wiedział napiszę ;)
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.
firas
CNG car: narazie BRAK

Post autor: firas »

Paweł K Rzeszów, ja pisałem z centrala TDT w W-wie w sprawie tych opłat i twierdzą ze wszystko jest, było OK i trzeba to płacic.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Jest organizowana nowa kampania naprawcza 12-C-002 dotycząca zbiorników CNG. Ponieważ opisana tutaj kampania 08-R-010 już się zakończyła, proszę o kontynuowanie dyskusji w nowym wątku:
http://cng.auto.pl/forum/nowa-kampania- ... vt1535.htm

Sprawy dotyczące 10-C-047 proszę zgłaszać nadal w tym wątku.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”