Witaj. Ja jak na razie nie zauważyłem w swojej Zafirce podobnego problemu. Śmiga bez problemu. Mario.Rodzyn pisze:Witam. W mojej zafirze od pewnego czasu podczas jazdy po miescie jak stoje w korku w pewnym momencie silnik zaczyna nierowno pracowac nie ma wogole mocy wyglada to tak jakby pracowal na 2 albo 3 garach i jak sie jedzie to tak dziwnie przerywa. W trasie tego niema. Na komputerze u mechanika wyskoczyla cewka ale wymiana nic nie dala wymienialem tez swiece i nic. Czy ktos mial podobny problem moze? Oczywiscie pali sie check silnika.
Problem z pracą silnika i odpalaniem na gazie
-
BIGMARIO
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez BIGMARIO, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy mial ktos taki problem ze jego zafira odpalala na gazie, chodzila rowna minute i potem gasla a nie przelaczala sie na benzyne( na benzynie ten objaw nie wystepuje)? jak podczas jazdy na benzynie przelaczy sie na gaz to samochod wogole nie podaje gazu (obroty caly czas spadaja i samochod ani nie przyspiesza ani nie da rady nawet utrzymac predkosci) tak jakby wogole tego gazu nie dostawal i nie da sie jechac. Czy ktos mial podobny problem u siebie? Na benzynie wszystko ok.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez Rodzyn, łącznie zmieniany 2 razy.
- supermajku
- CNG car: swift 4x4 mk2 lpg
Re: Problem z pracą silnika i odpalaniem na gazie
W moim przypadku to był akurat komputer silnika.BIGMARIO pisze:Witaj. Ja jak na razie nie zauważyłem w swojej Zafirce podobnego problemu. Śmiga bez problemu. Mario.Rodzyn pisze:Witam. W mojej zafirze od pewnego czasu podczas jazdy po miescie jak stoje w korku w pewnym momencie silnik zaczyna nierowno pracowac nie ma wogole mocy wyglada to tak jakby pracowal na 2 albo 3 garach i jak sie jedzie to tak dziwnie przerywa. W trasie tego niema. Na komputerze u mechanika wyskoczyla cewka ale wymiana nic nie dala wymienialem tez swiece i nic. Czy ktos mial podobny problem moze? Oczywiscie pali sie check silnika.
Oraz mam pytanie jaka czesc odpowiada za przelaczanie z gazu na benzyne? Chodzi o to ze jak teraz sie gaz skonczyl to rowniez sie nie przelacza na benzyne tylko gasnie wiec moze jest to tego wina?
Ostatnio zmieniony śr paź 12, 2011 22:20 przez Rodzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Paweł K Rzeszów
- CNG car: Zafira 2003r.
Re: Problem z pracą silnika i odpalaniem na gazie
Witam Rodzyn ... Przeglądałem twoje posty i nic się nie dowiedziałem o twojej zafirce , tylko tyle że Zafira A z 05 r. Więc możemy wróżyć że powinieneś mieć reduktor landi renzo który mam i ja i tez tigercng ( po zmianie) . W mojej zafrze przełączanie jest ręczne( i tak powinno być w twojej ) - czyli jedziemy do końca na gazie ... jak nie ma gazu to przełącznik na benzin i tyle ... i powiem od siebie że bardzo mnie to cieszy że tak jest, bo pomaga nie tylko w użytkowaniu ale i też w serwisieOraz mam pytanie jaka czesc odpowiada za przelaczanie z gazu na benzyne? Chodzi o to ze jak teraz sie gaz skonczyl to rowniez sie nie przelacza na benzyne tylko gasnie wiec moze jest to tego wina?
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.