W końcu poruszyłem w sprawie tego wtryskiwacza tak wiele osób, że dostałem jakąś konkretną odpowiedź.
Mianowicie dowiedziałem się dzisiaj od Obręckiego, że GM Poland upoważnił firmę Auto-Ring z Tarnowa do serwisowania i sprowadzania części zamiennych do Opli CNG. Oczywiście nie omieszkałem to sprawdzić i zadzwoniłem rano w sprawie tego wtryskiwacza, a po południu dostałem od nich odpowiedź.
Wprawdzie informacja o tym wyznaczeniu przez GM Poland firmy Auto-Ring została potwierdzona z wyraźnym wahaniem, ale pozostałe dane są jak najbardziej pewne.
Sam pojedynczy wtryskiwacz nie jest już dostępny. Owszem, sprowadzali kiedyś pojedyncze sztuki, ale teraz dostępny jest i wymienia się cały podzespół, w skład którego wchodzą:
- nowy kołnierz wtryskiwaczy (część kolektora ssącego) z uszczelkami;
- 4. szt. wtryskiwaczy gazowych z osprzętem;
- 4. szt. wtryskiwaczy benzynowych z osprzętem.
Całość kosztuje jedynie 1585 zł
Dodam jeszcze, że jest możliwość wykonania tam bezpłatnej akcji serwisowej, jednak wcześniej należy należy się kontaktować z GM Poland podając numer VIN, co też od razu dla Misia i darka uczyniłem.
I to by było na tyle w temacie wtryskiwacza. Cieszy mnie, że w końcu coś zmienia się w tym kraju na lepsze.
2008-01-29: Dowiedziałem się, że to upoważnienie GM dla Auto-Ring jest takie półoficjalne lub raczej nieoficjalne. Wszystko zależy kogo w GM i w jaki sposób o to zapytacie. Z naszego punktu widzenia nie ma to jednak większego znaczenia. W razie problemów jest się gdzie udać, są tam fachowcy naprawiający Ople CNG zakupione przez KSG, więc pomogą i nam, a jak trzeba sprowadzą części zamienne.