Stacja CNG - Mielec

Wykaz stacji CNG na terenie kraju. Dokładne opisy ogólnodostępnych stacji tankowania CNG. Dostępność CNG.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Stacja CNG - Mielec

Post autor: tigercng »

Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Mielcu.

Stacja Paliw Shell (Reg Benz) Mielec, ul. Wojsławska 1A
Tel. 017 586 39 56
Czynna codziennie przez całą dobę

Mapka, zdjęcia

Obsługa:
Obsługę stacji CNG prowadzi obsada stacji paliw płynnych Shell (Reg Benz).
W celu zatankowania samochodu trzeba podjechać na stację Shell i zgłosić tam potrzebę tankowania CNG. Następnie należy objechać fragment terenu i przez główną bramę MKSu mieszczącą się na tyłach stacji Shell wjechać na stanowisko tankowania CNG. W niedługim czasie powinien już tam zajść pracownik Shella i następnie dokonać tankowania naszego samochodu. Można też zabrać ze sobą tego pracownika - będzie szybciej.
Ta dość skomplikowana procedura wynika z braku zgody MKSu na otwarcie bramy bezpośrednio pomiędzy stacją Shell i stanowiskiem tankowania CNG. Miejmy nadzieję, że w przyszłości kierownictwo MKSu zmieni swoje stanowisko w tej sprawie, dla wygody kierowców NGV.
Stacja CNG, oprócz własnego wjazdu, ma też własny wyjazd bezpośrednio na ul. Wojsławską, również zamknięty.
Ciśnienie tankowania nominalne.
Płatność:
Wyłącznie gotówką, brak możliwości korzystania z kart płatniczych.
Stacja posiada czytnik kart "CNG Auto".
Dojazd:
Jadąc z centrum Mielca kierujemy się na Dębicę. Stację znajdziemy po lewej stronie ul. Wojsławskiej.
Stacja jest własnością Karpackiej Spółki Gazownictwa, a położona jest na terenie zakładu Miejska Komunikacja Samochodowa w Mielcu, bezpośrednio przy stacji paliw Shell (Reg Benz).
Wiata stacji CNG z logo "CNG Auto" jest doskonale widoczna z ulicy Wojsławskiej. Oczywiście to samo dotyczy stacji Shell.
Dane tech.:
Kompresor: 270 Nm3/h Compair
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 2 (NGV-1)
Przejściówki: brak

Ostatnio zmieniony pn lip 04, 2011 00:34 przez tigercng, łącznie zmieniany 19 razy.
Bartek_Mielec

Post autor: Bartek_Mielec »

Dystrybutor na tej stacji to jedna wielka porażka, jeden autobus trzeba czasem tankować dwa, lub trzy razy, bo się dystrybutor wyłącza w trakcie napełniania.
tigercng
Moderator

Hehe, niestety takie są skutki instalowania kiepskiego sprzętu oraz kiepskiego serwisu firmy Compair. Nam pozostaje apelować o jak najszybsze usunięcie problemów...
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 22:40 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
tigercng
Moderator

Bartek, ładne to Twoje nocne zdjęcie :)

2008-10-03 - Tankowałem na tej stacji. Chociaż ciśnienie nie zachwyciło, to jednak żadnych przeszkód technicznych nie napotkałem. Pozostaje się cieszyć z usunięcia problemów - oby tak dalej.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Już od kilku dni płynęły sygnały od Bartek_Mielec, że na stacji w Mielcu istnieją poważne problemy z tankowaniem autobusów. Wczoraj stacja odmówiła w ogóle współpracy. Dzisiaj dzwoniłem do Pana z obsługi i potwierdził, że stacja nie działa i próbują ją naprawić. Nie podał spodziewanego terminu naprawy, stacja więc jest nieczynna do odwołania. W przyszłym tygodniu ma podjechać ekipa serwisowa.
Karol Wieczorek
Bartek_Mielec

Od kilku dni gazowe autobusy jeżdżą co sugerować może że stacja jest sprawna. Nie wiem czy na pewno. Często bywa tak że kierowcy po kilka razy podpinają autobus pod węża żeby zatankować.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Dzisiaj dzwoniłem na stację i wszystko działa poprawnie.
Karol Wieczorek
Bartek_Mielec

Czy ktoś mi może wyjaśnić, dlaczego w Mielcu mamy taki drogi gaz (2,10zł) a z tego co wiem to w innych polskich miastach cena CNG jest w granicach 1,60zł - 1,90zł.
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

Kolega Bartek przespał temat :wink:
Cena 2,10zł obowiązuje na wszystkich stacjach CNG w Polsce od 1 maja 2008, więcej tutaj i w dziale SPOŁECZNOŚĆ UŻYTKOWNIKÓW CNG » Dyskusje i wiadomości ogólne
;)
Bartek_Mielec

A w Trzebini jest po 1,80zł.
tigercng
Moderator

Bartek_Mielec pisze:A w Trzebini jest po 1,80zł.
Niestety, to nie jest prawda. Cena jest 2,10 zł/m3, i nie była zmieniana od maja 2008. Dzwoniłem przed chwilą do Trzebinii i się pytałem o to.
Być może 1,80 to jakaś specjalna, wynegocjowana cena dla autobusów Transgóru, albo podał ktoś Tobie starą cenę, sprzed maja 2008.
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2009 11:31 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek_Mielec

Znów problemy ze stacją CNG w Mielcu. Autobusy gazowe nie wyjeżdżają na trasy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Polsce”