NOWE | I generacja, FL: 2006 - 2010
Wersja dostawcza (opis wersji osobowej tutaj)

Segment: K
Więcej informacji technicznych: tutaj
Sprawdź dostępność na Giełdzie pojazdów CNG - kliknij tutaj
---
Podzielę się spostrzeżeniami dotyczącymi kolejnego naszego pojazdu a mianowicie ;
Doblo Cargo (dostawczy) Natural Power 1.6
Dane Techniczne :
rodzaj silnika ;Benz.+CNG (gaz ziemny)
moc [KM] :103KM
pojemność silnika [cm3]:1596
liczba drzwi:4(rozsuwane boczne)
Zasięg ; CNG-340km/benzyna-180km
Pojazd ten jako drugi w Firmie Vitkovice-Milmet S.A jest wyposażony i eksploatowany w zasilanie gazem ziemnym. W przeciwieństwie do Seata Altea XL jest to pojazd fabrycznie wyposażony w tą instalację i od momentu zakupienia eksploatowany w 90% zasilany gazem.
Samochód ten pozwala na przewóz towaru w przestrzeni ładunkowej bez uszczerbku dla pojemności gdyż butle zamontowane są w podłodze jak to ma miejsce także w Multipli.
Pojazd ten przejechał już 21tyś km odwiedził raz serwis gdzie nie stwierdzono usterek .
Jeżeli chodzi o tego Fiata muszę przyznać że mile mnie zaskoczył . Jest to drugie już Doblo w Firmie z tym że pierwsze zasilane CNG . Ponieważ poprzednie (Diesel) jak i te (CNG) nie posiadają w czynnej eksploatacji wad czy znaczących minusów ,Firma zamówiła już w Centrum Sprzedaży w Bielsku-Białej dwa następne z tym że w wersji osobowej. Pojazdem tym również przejechaliśmy długie trasy po Europie zasilając go CNG. I muszę powiedzieć że zasięg pozwala na bezstresowe odwiedzanie stacji na drodze do celu podróży (obyśmy doczekali na terenie RP takiej sytuacji jak np. we Włoszech. )
Mam nadzieję że moje spostrzeżenia pozwolą komuś na zajęcie stanowiska potrzebnego do zakupu pojazdu zasilanego CNG . Serdecznie pozdrawiam