|
CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce. Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG
|
|
|
Poszukuję dobrego serwisu w Krakowie |
| Autor |
Wiadomość |
du_gi
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 21:17 Poszukuję dobrego serwisu w Krakowie
|
|
|
Szukam dobrego serwisu instalacji CNG w Krakowie. Nie musi być autoryzowany. Natomiast musi być skuteczny. Naprawiał ktoś autko gdzieś i mógłby mi go polecić?
Próbowałem w dwóch głównych serwisach ale nie wiedzą co jest nie tak z moją instalacją.
Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 11:26
|
|
|
Napisz coś więcej, jakim samochodem jeździsz, jaką masz instalację i jaki konkretnie problem.
Wtedy będziemy mogli poradzić coś więcej. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
adrian007
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 13:06
|
|
|
du_gi - a ja zapytam - gdzie w Krakowie pytałeś?
Ja kontaktowałem się z NGV
http://www.ngvautogas.com.pl/kontakt.html - co prawda w sprawie montażu instalacji a aucie - ale może oni ci pomogą |
_________________ Volvo V70 2.5 CNG // Ex - Volvo 460 1.8 CNG |
|
|
|
 |
du_gi
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 23:06
|
|
|
| tigercng napisał/a: | | Napisz coś więcej, jakim samochodem jeździsz, jaką masz instalację i jaki konkretnie problem. |
Alfa Romeo 145 1,4TS 2000r Instalacja IGS (albo coś podobnego - IGN?)
Autko przyjechało z tą instalacją z Włoch.
Na początek trzeba było wymienić butlę (ul.Bagrowa 1 = 1500zł butla + zawór 150zł) Starej butli nie oddali.
Po wymianie Panowie napełnili butlę do połowy i stwierdzili że autko gaśnie po przełączeniu na gaz. Benzynka OK. Kazali jechać do serwisu bo to może być sonda lambda albo coś tam z doborem mieszanki paliwowej. Byłem u mechanika powiedział że to na pewno nie sonda lambda. Między czasie dotankowałem pełną butlę i o dziwo samochód jeździł na CNG tyle że do połowy objętości butli (czyli jak były dwie kropeczki/cztery to słabł i gasł).
Pojechałem do konkurencji na ul. Lindego (Fugazi)
Tam Panowie też nie wiedzieli co jest grane że nie pali. Podłączyli go do prądu i tak jakby chcieli go rozruszać. Powiedzieli że jak to nie podziała to trzeba prawdopodobnie wymienić reduktor z cewką (?) (koszt 1000zł!)
Wymienię reduktor, powiedzą że to komputer.
Wymienię komputer powiedzą że to coś jeszcze innego.
Potrzebuję
Auto przez pewien czas wyjeżdżało całą butlę (przejeżdzałem ok 180km)
Był czas że do puki jechałem było ok. A gdy go zgasiłem i chciałem odpalić jeszcze raz, to gasł.
Teraz nie chce jeździć w ogóle na CNG. Benzynka cały czas OK.
Poza tym na gazie potrafią mu falować obroty, nie raz do tego stopnia że gaśnie. |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 00:01
|
|
|
Taki efekt, że auto pali do połowy ciśnienia, wygląda mi faktycznie na reduktor, ewentualnie elektrozawór przy butli (jeśli go masz).
Jeśli masz zawór mechaniczny (kranik), to sprawdź czy jest on całkowicie otwarty.
Jeśli masz zamontowany manometr, to przyczynę "zawór" możesz łatwo potwierdzić, gdyż manometr będzie pokazywał brak ciśnienia, lub bardzo małe. Jednak palą się Tobie dwie diody na wskaźniku, więc zawór jest raczej mało prawdopodobny.
Pozostaje reduktor. Niektóre starsze włoskie reduktory miały sterowanie podciśnieniem z kolektora ssącego. Może masz przerwany lub dziurawy wąż łączący kolektor z reduktorem. Możesz mieć też niedrożny obieg ogrzewania reduktora cieczą chłodzącą silnik.
Reduktory daje się regenerować przy użyciu zestawów naprawczych. Nie trzeba zaraz wymieniać. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
du_gi
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:26
|
|
|
| Nowość! Ostatnio czuć gaz spod maski. Po prostu super. Jestem umówiony do serwisu, jak coś będę wiedział to napisze. |
|
|
|
 |
s60grześ
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 21:52 Re: Poszukuję dobrego serwisu w Krakowie
|
|
|
| du_gi napisał/a: | Szukam dobrego serwisu instalacji CNG w Krakowie. Nie musi być autoryzowany. Natomiast musi być skuteczny. Naprawiał ktoś autko gdzieś i mógłby mi go polecić?
Próbowałem w dwóch głównych serwisach ale nie wiedzą co jest nie tak z moją instalacją.
Proszę o pomoc. |
Polecam Marcina wyszukaj po nazwie mGas Kraków
Ma spore pojęcie o serwisie cng
Pozdrawiam Grzegorz S60cng |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|