|
CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce. Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG
|
|
|
Multipla problem z silnikiem. |
| Autor |
Wiadomość |
vilus
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 21:48 Multipla problem z silnikiem.
|
|
|
Witam.
Ostatnie mrozy i z moim pojazdem obeszły się brutalnie. Od kilku dni obserwowałem bardzo duży spadek mocy na zimnym silniku. Dwa razy przy mrozach minus 20 i większych nie odpalił, choć akumulator był naładowany do pełna. Odpalił dopiero po podłączeniu rozruchu. Dzisiaj po odpaleniu poszła chmura dymu spod maski. Myślałem, ze to z powodu mrozu, jakaś woda paruje, ale okazało się, że to spaliny. Lecą z silnika a nie rury.Samochód odpala ale po kilku sekundach gaśnie. Nie mam dostępu do kanału, dopiera za kilka dni będę mógł wjechać. Jak myślicie, co mogło ukatrupić mojego potwora? |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Multipla BiPower 2002
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 08:21
|
|
|
| Uszczelka pod głowicą? |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
Bendzi
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 09:42
|
|
|
| Może pęknięty kolektor i świruje przez sondę Lambda? |
_________________ PEUGEOT 206 1,6 CNG |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Peugeot 206 1,6
|
|
|
|
 |
kennedee
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 16:43 Re: Multipla problem z silnikiem.
|
|
|
| vilus napisał/a: | Witam.
Ostatnie mrozy i z moim pojazdem obeszły się brutalnie. Od kilku dni obserwowałem bardzo duży spadek mocy na zimnym silniku. Dwa razy przy mrozach minus 20 i większych nie odpalił, choć akumulator był naładowany do pełna. Odpalił dopiero po podłączeniu rozruchu. Dzisiaj po odpaleniu poszła chmura dymu spod maski. Myślałem, ze to z powodu mrozu, jakaś woda paruje, ale okazało się, że to spaliny. Lecą z silnika a nie rury.Samochód odpala ale po kilku sekundach gaśnie. Nie mam dostępu do kanału, dopiera za kilka dni będę mógł wjechać. Jak myślicie, co mogło ukatrupić mojego potwora? |
Zamarzł wydech? ... Czekaj na odwilż... |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000
|
|
|
|
 |
vilus
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 11:06
|
|
|
Taki jest plan. Mrozy troczę ustąpią to wezmę się za podgrzewanie wydechu. Gdzieś czytałem, że mała dziurka wywiercona w wydechu może załatwić sprawę.
Dziurka w wydechu sprawę załatwiła. Wypłynął ok litr wody.
A z nowych przygód jakie mnie spotkały, to urwana linka zmiany biegów. Uwielbiam takie przygody, szczególnie 100 km od domu, w środku Warszawy. |
| Ostatnio zmieniony przez vilus Pią Lut 17, 2012 20:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Multipla BiPower 2002
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 8 |
|
|